Iaşul găzduieşte, în iulie, Campionatul European de Şah pentru Tineret

Iaşul găzduieşte, în iulie, Campionatul European de Şah pentru Tineret

Competiţie de şah FOTO Adevarul

Iaşul îi primeşte, în iulie, pe cei mai buni şahişti sub 18 ani din Europa şi pregăteşte terenul pentru Campionatul Mondial de Şah din 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 14-22 iulie 2014, la Iaşi, în Sala Mare a Primăriei, se desfăşoară Campionatul European de Şah  pe Echipe pentru Tineri sub 18 ani. Turneul, împărţit pe secţiuni, masculin şi feminin,  pregăteşte amatorii de astfel de partide pentru Campionatul Mondial de Şah care se va desfăşura în 2016, tot la Iaşi.

La această ediţie a Campionatului European de Şah, România este reprezentată de cinci echipe, dintre care trei la masculin şi două la feminin.

După prima zi a competiţiei, Turcia conduce în clasamentul la băieţi, iar Ungaria la fete. Conform declaraţiilor lui Vladimir Danilov, secretar general al Federaţiei Române de Şah, ediţia din 2014 a Campionatului European de Şah pentru Tineret se dovedeşte a fi o competiţie puternică, iar echipa României este pe locul 5 într-un top al ţărilor favorite. Informaţii la zi privind rezultatele competiţiei se regăsesc pe pagina oficiala a Federaţiei Române de Şah.

Pentru toţi cei interesaţi de sportul minţii şi de competiţiile de şah de anvergură internaţională, accesul spectatorilor la partide este liber.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările