FOTO Iaşiul este paralizat din cauza zăpezii. S-au semnat de urgenţă contracte de deszăpezire. Aeroportul este închis şi mai multe drumuri judeţene sunt blocate

FOTO Iaşiul este paralizat din cauza zăpezii. S-au semnat de urgenţă contracte de deszăpezire. Aeroportul este închis şi mai multe drumuri judeţene sunt blocate

Ninge abundent la Iaşi, vineri, 21 aprilie 2017

Ninsorile masive continuă şi vineri în judeţul Iaşi. Şefii Consiliului Judeţean au decis să încredinţese fără licitaţie un contract de intervenţie pe drumurile judeţene. Este cod portocaliu de vreme nefavorabilă, iar 17 localităţi nu au curent electric. De vineri dimineaţă niciun zbor nu a fost operat de pe Aeroportul Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza căderilor masive de zăpadă pe mai multe drumuri din judeţul Iaşi se circulă cu dificultate. Oficialii de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi au semnat de urgenţă un contract cu asocierea formată din SC Eky Sam SRL şi SC Enviro SRL, în valoare de 74.853 lei fără TVA.

O femeie a născut într-o autospecială de transport victime multiple a ISU Iaşi. Pentru alte două gravide din sate înzăpezite s-au trimis şenilate


Ca urmare a avertizărilor de cod galben şi portocaliu de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului şi ninsoare, asocierea de firme va trebui să asigure viabilitatea drumurilor judeţene în această perioadă.

„Rugăm conducătorii auto care circulă în această perioadă pe drumurile judeţene ca în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi să îşi echipeze autoturismele corespunzător pentru condiţii de iarnă”, au transmis reprezentanţii DJADP Iaşi. Drumarii au acţionat pe zeci de drumuri judeţene.

Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. „Suntem pe cod portocaliu până la ora 9.00. Nu ştim dacă se prelungeşte acesta sau devine galben. Avem mai multe drumuri blocate în acest moment“, a transmis ofiţerul de serviciu de la DJADP Iaşi. Astfel, vineri dimineaţă, la ora 8.00, erau blocate drumurile DJ248 A Iaşi-Voineşti, DJ244 D Ciorteşti-Dolheşti, DJ244 F Grozeşti- Bohotin, DJ 246 Jigoreni-Dagâţa şi pe DJ 247 la Dobrovăţ. 17 localităţi din judeţul Iaşi au rămas fără curent electric.

Totodată, din cauza vizibilităţii reduse Aeroportul Iaşi a fost închis. Până la ora 8.30, cinci zboruri au fost anulate, iar oficialii aerogării susţin că cel puţin până la amiază nu se va putea opera. „Utilajele de deszăpezire sunt prezente, dar dacă vizibilitatea este zero nu putem decola sau ateriza“, au transmis oficialii aerogării ieşene. Astfel, de la Iaşi nu au decolat avioanele spre Londra, Tel Aviv, Timişoara şi Bucureşti. Totodată, două curse de la Bucureşti nu vor pleca din Capitală spre Iaşi din cauza problemelor meteorologice.

Reprezentanţii Primăriei Miroslava au atras atenţia şoferilor să nu circule decât dacă este o urgenţă: „Circulaţia spre Iaşi este blocată pe drumul judeţean. Nu circulaţi decât dacă este urgent, iar maşinile sunt echipate cu cauciucuri de iarnă. Pe drumurile comunale, ce aparţin Miroslavei, se circula în condiţii de iarnă“.

De asemenea, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a făcut un apel către şoferi. „Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului”, a transmis prefectul Marian Şerbescu.

Pentru informaţii privind starea drumurilor naţionale de pe raza judeţului Iaşi - Secţia Drumuri Naţionale Iaşi: 0232.219.240; 0232.219.241

Pentru informaţii privind starea drumurilor judeţene - Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi (DJADP): 0232.255.961.

Ofiţeri de serviciu DAJDP:
21.04.2017 ora 7.00 - 0747.788.275 şi 0723.695.216

Deranjamente energie electrică: 0.800.800.929
Deranjamente gaz: 0.800.800.928
Sesizări privind întreruperea alimentării cu apă: 0232.969

Citeşte şi

Panouri cu „Zonă Periculoasă“ lângă şantierele care poluează. Lista măsurilor impuse dezvoltatorilor imobiliari din Iaşi

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările