IASI Test de evitat accidentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărăturile online sunt uşor de făcut, dar trebuie verificate atent.
Cumpărăturile online sunt uşor de făcut, dar trebuie verificate atent.

Proiectul „Conducere Defensivă“ îşi propune reeducarea şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic pentru a reduce la jumătate numărul de accidente din ţară.

Când este asfaltul cel mai alunecos?
a. În timpul primelor 10 minute de ploaie.
b. În timpul primei ore de ploaie.
c. Pe toată perioada ploii.
d. După ce s-a oprit ploaia.
Răspuns corect „a“
În primele minute de ploaie, praful de pe carosabil în combinaţie cu apa se transformă în noroi, fiind cel mai alunecos. După ce plouă de ceva timp, apa spală noroiul, asfaltul devenind mai curat, acesta fiind mai puţin alunecos decât la începutul ploii.


Unde se întâmplă cele mai multe accidente?

a. În intersecţii.
b. Pe autostrăzi.
c. Pe drumurile naţionale şi judeţene.
d. În parcări.
Răspuns corect „a“
Din acest motiv şi la noi s-au construit în ultimii ani sensuri giratorii în majoritatea intersecţiilor de pe drumurile naţionale, campanie susţinută din fonduri europene, acţiune care a contribuit la scăderea numărului de accidente. Comparativ, însă, cu efortul financiar şi cu efectele pozitive ale construirii de sensuri giratorii în toată ţara, adoptarea normelor de conducere defensivă online, la nivel naţional, presupun cheltuieli aproape inexistente, pentru a beneficia de efecte pozitive cel puţin la fel de însemnate.


Ce ar trebui să facă şoferul dacă automobilul echipat cu ABS începe să derapeze?
a. Să frâneze cu fermitate.
b. Să apese frâna uşor.
c. Să accelereze.
d. Niciuna de mai sus.
Răspuns corect „a“


Cum ar trebui să procedaţi în cazul unei explozii de cauciuc în timpul mersului?
a. Frânaţi.
b. Acceleraţi.
c. Imediat cum aveţi controlul volanului, eliberaţi pedala de acceleraţie.
d. Niciuna de mai sus.
Răspuns corect „c“.

Sprijin din partea Microsoft

Cei doi tineri şi-au înscris proiectul în cadrul programului Restart Romania, aflat la prima ediţie. Scopul acestei iniţiative este de a identifica acele idei care pot fi aplicate în mediul online, pentru a schimba mediul offline. Restart Romania este finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii şi de Microsoft, iar proiectele care vor fi declarate câştigătoare vor primi sprijin pentru implementare. „Până pe 1 octombrie pot fi votate proiectele din cadrul campaniei. Deocamdată, noi suntem pe poziţia a treia din 104 înscrişi“, spune Alexandru Canariov. Primele zece proiecte selectate vor fi sprijinite de o echipă de specialişti în programare, de o echipă de PR şi de o casă de avocatură pentru a fi puse în aplicare. În plus, primii cinci clasaţi vor primi şi câte 5.000 de dolari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite