Iaşi: Stau la rând pentru masaj cu bile de jad

Sute de bătrâni se adună în fiecare dimineaţă ca pe vremea comuniştilor în faţa unui centru ca să facă masaj gratis. Aparatul adus din Coreea de Nord, iar reprezentanţii centrului fac demonstraţii gratuite pentru a-i convinge pe ieşeni că este miraculos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vârstnicii vin să probeze gratuit aparatul portabil de termomasaj şi presopunctură, care costă 1.200 de euro, adică pensia medie a unui bătrân timp de şase luni. Totuşi, printr-o strategie de marketing originală, coordonatorii firmei au reuşit să vândă sute de aparate în cei doi ani de când a intrat pe piaţa ieşeană.

Vin cu o oră înainte de deschiderea sălii

Deşi programul începe de la ora 8.30, oamenii se aşează la coadă cu o oră înainte. Majoritatea sunt pensionari. Au câte o sacoşă în mână cu un prosop, un cearceaf şi o sticlă cu apă. Oamenii se grupează în serii de câte 18, iar cât timp aşteaptă la rând coordonatorii le explică paşii.

„Nu provoacă dependenţă, ci independenţă. Trebuie să veniţi! Chiar astăzi trebuie să rămâneţi la un masaj pentru că vă ajută la toate problemele de sănătate“, a încercat să ne convingă Marinela, una dintre asistente. Bâtrănii au parte de scaune şi baloane colorate, angajaţi amabili şi mereu zâmbitori, televizoare cu plasmă, sisteme audio, paturi noi şi aparate de masaj cu bile de jad. Angajatele nu au pretenţii pentru mici „atenţii“, se plimbă printre paturi şi oferă asistenţă pentru ca aparatul să fie corect poziţionat pe părţile corpului sau să modifice temperatura bilelor. „Folosesc tratamentul ca să scap de durerile de spate şi de picioare. De când vin aici, aproape zilnic, am scăpat şi de nisipul de la rinichi. Practic acest dispozitiv îţi reglează tot organismul. Trebuie să-l încercaţi. Este gratis“, a spus Elena Buzdugan (63 de ani).

Gratuitate bine gândită

Firma are o strategie de marketing originală: orice ieşean este un posibil cumpărător şi are putere financiară atunci când doreşte ceva. Pe de altă parte, bătrânii sunt adevăraţi agenţi de marketing: împart pliante şi  povestesc despre beneficiile bilelor de jad.

„Noi avem o afacere, nu tratăm boli. Aparatul nu este un dispozitiv medical, ci face masaj. Efectele sunt benefice, nu medicale. De curând am vândut un aparat de masaj unei persoane tinere, nu unui pensionar, şi trebuie să mergem acasă să-l instalăm“, a spus Simona Popovici, directorul firmei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările