Iaşi: Spectatorii urcă pe scenă alături de actori la EuroArt

Iaşi: Spectatorii urcă pe scenă alături de actori la EuroArt

Horaţiu Mălăele (Foto arhivă)

Timp de o săptămână. Iaşiul va fi gazda unei serii de spectacole inedite. Întregul eveniment se axează pe activitatea actorului Horaţiu Mălăele, unul dintre cei mai apreciaţi oameni de teatru ai momentului.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Debutul manifestărilor are loc duminica aceasta cu un spectacol inedit de fachirism, catalige şi monociclu. Trupa „Famous“ din Iaşi va încânta publicul de pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Primăriei cu 12 personaje care vor juca într-un spectacol „la limita dintre real şi fantastic“, după cum spun organizatorii.
În spectacolul „Regatul“, într-un tablou aparent liniştit, spectatorii vor avea parte de o adevărată provocare ce se va finaliza prin triumful uneia dintre cele două tabere concurente.


Spectacole pe catalige


Efectele speciale precum ploaia de foc, focul multicolor, steaua de foc, bilele uriaşe de foc în aer şi cercurile incandescente vor contribui la conturarea războiului la care vor asista privitorii.


Ieşenii de la trupa „Famous“ care vor pune în scenă spectacolul lucrează împreună din septembrie, 2006. De atunci s-au specializat într-un domeniu al artei teatrale insuficient exploatat de artiştii convenţionali. Astfel, ieşenii au oferit publicului până acum spectacole de mimă, pantomimă, acrobaţii, jonglerii, barmani jongleri, magie, animaţie, fachirism, animatori, statui vii şi personaje de poveste, dar şi show-uri dinamice cu catalige speciale pentru sărituri. Festivalul continuă luni cu un spectacol de excepţie oferit de actorii Ion Caramitru şi Mariana Mihuţ. Piesa de teatru „Sorry“ susţinută de Teatrul Bulandra din Bucureşti va fi pusă în scenă cu începere de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenţilor.


Spectacolul este, conform organizatorilor, „o tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, într-o Rusie care anulează orice speranţă de libertate“. Pentru rolul jucat în această piesă Mariana Mihuţ a primit în 2005 cel de-al treilea premiu UNITER din cariera sa pentru cea mai bună actriţă.  Cea de-a treia zi a festivalului aduce la Iaşi, tot pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, spectacolul „Joc fără manual de întrebuinţare“. Trupa de la Teatru ’74 din Târgu Mureş va aduce publicului ieşean o adaptare după „Hora iubirilor“ de Artur Schnitzler.


Festivalul EuroArt se află deja la cea de-a patra ediţie. Specificul acestei manifestări este faptul că reuşeşte să aducă în sala de spectacole publicul tânăr, amator de teatru sincretic, inedit. Până acum, la fiecare ediţie piesele s-au jucat cu sălile arhipline, fapt care i-a impulsionat pe organizatori să continue această tradiţie.

_____________

Horaţiu Mălăele la EuroArt
Una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii din cadrul festivalului este cea a piesei „Sunt un orb“. Recitalul extraordinar susţinut de Horaţiu Mălăele va avea loc pe 28 mai, de la ora 19.00, în Aula „Magna“ a Universităţii „Petre Andrei“. Piesa care va încheia ediţia de anul acesta a EuroArt este „Măscăriciul“, adusă la Iaşi de Teatrul Scena din Bucureşti. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările