Iaşi: Au plătit 10.000 de lei pentru a-şi asigura pensia

Peste 100 de ieşeni care nu au avut un serviciu în ultimii cinci ani au trecut în ultimele două luni pe la Casa de Pensii pentru a contribui pe cont propriu la fondul de pensii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profitând de ordonanţa emisă de Guvern la sfârşitul lunii noiembrie ieşenii au renunţat la o parte din banii de sărbători pentru a cotiza la bugetul asigurărilor sociale. Când aceştia vor îndeplini vârsta legală de retragere din activitate ei vor primi o pensie întreagă.

„Până acum 129 de ieşeni au venit la noi pentru a achita sumele aferente unei perioade din ultimii cinci ani, perioadă în care nu a lucrat. Aceştia au achitat 489.959 de lei", a precizat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Iaşi.

16 dintre aceste 129 de persoane au ales chiar să cotizeze cu suma maximă. Acestea au depus în contul Casei de Pensii nu mai puţin de 10.000 de lei. Conform ordonanţei Guvernului, suma pe care trebuie să o achite un ieşean care nu a fost angajat în ultima perioadă este egală cu un salariu minim pe economie pentru fiecare lună lucrată.  

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările