Iaşi: Pacheţelul elevilor, scos pe tarabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Pacheţelul elevilor, scos pe tarabă
Iaşi: Pacheţelul elevilor, scos pe tarabă

Aproape toate autorităţile din judeţele Moldovei au lansat licitaţii pentru anul şcolar viitor.

Citeşte şi:

Laptele şi cornul elevilor, pe mâna edililor de la sate (SONDAJ)

Pentru produsele lactate şi de panificaţie destinate elevilor şi preşcolarilor din Moldova deja au fost anunţate licitaţii. Cele mai mari sume alocate pentru hrana zilnică a copiilor au fost repartizate de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Practic, în anul şcolar 2009-2010, este scos la licitaţie un contract de peste 7 milioane de lei pentru distribuirea cornurilor, iar pentru produsele lactate sunt estimate  în jur de 15,5 milioane de lei, fără TVA. Pe 5 august, CJ Bacău va scoate la licitaţie două contracte pentru „corn şi lapte” estimate la aproape 14 milioane de lei, fără TVA.

Licitaţii de milioane

La nivelul judeţului Vaslui, autorităţile au estimat un contract pentru aceste produse de peste 10 milioane de lei, fără TVA. „Firmele interesate pot depune oferte pentru fiecare din cele cinci loturi”, a afirmat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui. Autorităţile din Botoşani estimează cheltuieli de 10 milioane de lei, fără TVA, pentru aceste produse, iar şefii CJ Vrancea vor distribui celor aproape 40.000 de copii produse evaluate la 6,6 milioane de lei, fără TVA.

Şefii Iaşiului, excepţia de la regulă

Singura instituţie din Moldova care nu organizează licitaţie pentru toate localităţile din judeţ este CJ Iaşi. „Până în anul şcolar 2008-2009, Consiliul Judeţean organiza licitaţii pentru asigurarea acestor produse, dar am decis să transferăm această problemă la primării. În loc de o licitaţie vor fi 98”, a precizat Constantin Simirad, preşedintele CJ Iaşi.

Această decizie este privită cu suspiciune de alţi şefi din administraţie care susţin că primarii din comune nu au destulă experineţă în a organiza asemenea licitaţii. „Din experienţa mea de 18 ani de la CJ e bine ca cel care câştigă licitaţia să se ocupe de tot. Una e să am de-a face cu un agent economic şi alta cu 100. E o problemă foarte delicată”, a precizat şeful CJ Vaslui. Instituţia ieşeană a organizat întâlniri cu primarii pentru a-i instrui pe edilii care nu s-au ocupat niciodată de astfel de licitaţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite