Iaşi: Intoxicaţi ca ciupercile după ploaie

Zece ieşeni au ajuns în acet weekend la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" din Iaşi după ce au mâncat ciuperci necomestibile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simptomele prezentate de pacienţi sunt greţuri, vărsături, dureri abdominale, ameţeli şi transpiraţii abundente. Toţi cei zece ieşeni care s-au prezentat la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) „Sf. Ioan" din Iaşi au rămas în secţia de Toxicologie a spitalului.

„Chiar dacă ciupercile i-au băgat în spital, mulţi pacienţi au afirmat că le vor mai culege, întrucât reprezintă o sursă de alimentaţie ieftină. Având în vedere că ciupercile vor continua să apară graţie ploilor abundente din ultima perioadă, ţinem să îi avertizăm pe ieşeni asupra riscurilor vitale la care se supun dacă vor mânca ciuperci necomustibile", a explicat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU „Sf. Ioan" Iaşi.

Medicii recomandă consumul ciupercilor autorizate fitosanitar, comercializate în locurile special amenajate. La apariţia oricăror simptome după consumul de ciuperci sunteţi sfătuiţi să vă prezentaţi cât mai repede la o secţie de Toxicologie, care poate fi găsită momentan doar la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" din Iaşi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările