Iaşi: O familie a ajuns în spital de la o butelie

Iaşi: O familie a ajuns în spital de la o butelie

Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“ din Iaşi

Explozia unei butelii a băgat în spital o familie întreagă şi a distrus o casă. Localnicii din Butea au sărit aseară în ajutorul vecinilor, după ce au auzit strigătele de ajutor şi au văzut flăcările din casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza unor acumulări de gaze de la butelie, întreaga încăpere în care se aflau cei patru membri ai familiei a fost cuprinsă de flăcări. Părinţii au sărit să scoată cei doi copii, de trei şi respectiv 17 ani, afară din casă şi s-au ales cu arsuri grave la nivelul feţei şi a mâinilor.

„Toţi membrii familiei au fost preluaţi de echipaje de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă şui au fost transportaţi la spital", a declarat Diana Cimpoeşu, medicul coordonator al SMURD Iaşi.

„La noi au ajuns cei doi copii. Fata de trei ani are arsuri la faţă şi la mâni şi este internată la secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar adolescentul de 17 ani este la secţia de Arşi. Ambii au arsuri de 8 şi respectiv 6 la sută din suprafaţa corpului, iar starea de sănătate este stabilă", a explicat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" Iaşi.

Părinţii minorilor au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţe, unde au fost stabilizaţi iar ulterior au rămas internaţi la Clinica de Chirurgie Plastică. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a adulţilor deoarece sunt posibile arsuri ale căilor respiratorii superioare, care pot duce la apariţia unor complicaţii.

Pompierii nu au mai internvenit la incendiul din localitate Butea deoarece vecinii au reuşit să stângă flăcările.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările