Iaşi va avea un centru de robotică şi neuroreabilitare de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta clădirii în care ar urma să funcţioneze Centrul de Robotică şi Neuroabilitare Iaşi  Foto Facebook
Macheta clădirii în care ar urma să funcţioneze Centrul de Robotică şi Neuroabilitare Iaşi  Foto Facebook

Centrul urmează să ofere cadrul optim de funcţionare a Secţiei de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi. Specialiştii spun că problema listelor de aşteptare pentru recuperările neuromotorii va fi rezolvată.

Un centru de robotică şi neuroreabilitare va fi înfiinţat la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi, în cadrul unui proiect transfrontalier derulat cu fonduri europene.

Asociaţi în cadrul proiectului sunt Municipiul Iaşi şi IMSP Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău. 

„Cu un total de 173 de puncte proiectul ocupă prima poziţie dintre proiectele aprobate pentru finanţare. Proiectul vizează înfiinţarea unui centru de robotică şi neuroreabilitare din cadrul unităţii medicale menţionate, asociaţi în cadrul proiectului fiind Municipiul Iaşi şi IMSP Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău. Valoarea totală a proiectului este de 6,6 milioane de lei, din care suma nerambursabilă este de 3,6 milioane de lei. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. 

Centrul va cuprinde tehnologie de ultimă generaţie care îi va ajuta pe kinetoterapeuţi să obţină rezultate mai bune într-un timp mult mai scurt, astfel problema listelor de aşteptare pentru recuperările neuromotorii va fi rezolvată. 

„Clădirea propusă pentru Centrul de Robotică şi Neuroreabilitare urmează să ofere cadrul optim de funcţionare pentru Secţia de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie din domeniul recuperării neurologice. Cu regim de înălţime P+1E parţial, aceasta a fost organizată funcţional, spaţial şi volumetric ţinând seamă de o serie de criterii, cel mai important fiind separarea activităţilor şi participanţilor, personal medical, pacienţi şi studenţi, având circulaţii dimensionate corespunzător pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, unite de obiectivul principal al construcţiei: Laboratorul de Recuperare Medicală”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Iaşi. 

Valoarea totală a investiţiei este de 6,7 milioane de lei, iar durata de implementare va fi de 24 de luni. 

Vă mai recomandăm şi:

Medic român din UK: Nivelul discuţiilor din România despre COVID-19 e penibil. Medicina a ajuns terfelită de politicieni cu interese

Numărul gravidelor diagnosticate cu COVID-19 este tot mai mare la Iaşi. Medicii trag un semnal de alarmă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite