Iaşi: O bătrână a murit după ce a fost muşcată de câini

Iaşi: O bătrână a murit după ce a fost muşcată de câini

Iaşi: O bătrână a murit după ce a fost muşcată de câini

O bătrână de 77 de ani din localitatea Ciorteşti a fost ucisă sâmbătă de o haită de câini. Localnicii spun că fiarele care le fac zile negre de aproape un an au fost aduse într-o noapte cu o dubă, cel mai probabil de la oraş.

De aproape un an, sătenii din localitatea ieşeană Ciorteşti sunt terorizaţi de câini vagabonzi. În cautarea hranei, aceştia se adună în haite şi ies la vânătoare la fel ca lupii. Poveştile despre atacurile animalelor asupra oamenilor circulă de mult timp prin sat, dar sâmbătă seara a fost pentru prima dată când muşcăturile câinilor au provocat decesul unei persoane.


Victima fiarelor a fost Eleonora Mihai, o femeie în vârstă de 77 de ani. În timp ce bătrâna se afla cu treabă în lanul de porumb din spatele casei, a fost surprinsă de haita de câini care face legea în Ciorteşti. Având în vedere vârsta înaintată a femeii, aceasta nu s-a putut apăra şi a fost pusă la pământ de animale, unde a fost supusă la muşcături pe toată suprafaţa corpului. „O femeie din sat a văzut grozăvia chiar când s-a întâmplat, dar nu a putut să se apropie. A sunat în schimb pe un vecin, care a venit cât a putut de repede cu un tractor şi a reuşit să fugărească animalele”, a spus Laurenţia Mihai, care o îngrijea pe Eleonora la bătrâneţe.


A murit în drum spre spital
Oamenii au sunat disperaţi la Salvare, însă maşina care venea dinspre Dolheşti nu a fost disponibilă în acel moment. Bătrâna a pierdut foarte mult sânge în cele două ore care s-au scurs până ce la faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Iaşi şi a decedat în drum spre spital.


De frica câinilor, localnicii nu-şi mai lasă copiii neînsoţiţi pe uliţele satului. În urmă cu o săptămână, o fetiţă de 11 ani a scăpat ca prin urechile acului de aceeaşi haită care a ucis-o pe Eleonora. „Norocul fetei a fost ca avut la ea nişte peşte. Pe măsură ce câinii se apropiau, ea le dădea câte un peşte şi aşa a ajuns acasă neatinsă”, a povestit Laurenţia. Oamenii povestesc că nu văd mereu aceiaşi câini în sat. „Un prieten a văzut acum o lună o maşină care a lăsat noaptea nişte câini în pădurea de la marginea satului”, a adăugat Miluţă Mihai, soţul Laurenţiei.


Chiar dacă sătenii cer autorităţilor să otrăvească sau să împuşte câinii, edilii spun că trebuie să respecte legea în vigoare. „Cel mai simplu ar fi să împuşcam aceşti câini, dar ne-ar sări în cap organizaţiile pentru protecţia animalelor. În aceste condiţii, luni voi cere celor de la Salubris să ia captureze câinii din sat şi să îi ducă la un padoc din oraş”, a declarat Gheorghe Gurzun, primarul din Cioreteşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: