Iaşi: Basarabeanul care a cerut bani în numele prefectului a fost pus în libertate

Iaşi: Basarabeanul care a cerut bani  în numele prefectului a fost pus în libertate

Palatul de Justiţie Iaşi

Igor Istrati a fost pus în libertate ieri de Curtea de Apel Iaşi. Basarabenul  este acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Curtea de Apel Iaşi a respins recursul DNA şi a menţinut decizia de la Tribunal. Astfel, în cazul lui Igor Istrati s-a dispus liberarea provizorie sub control judiciar. Avocatul basarabean a stat după gratii şase luni.

Citiţi şi:

Dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului se întoarce la Tribunal

Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Procurorii DNA susţin că Igori Istrati a cerut anul trecut de la un om de afaceri din Iaşi 100.000 de euro. „În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător 100.000 euro pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura")", se precizează într-un comunicat DNA.Omul de afaceri ieşean l-a denunţat, iar pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce primea 37.500 de euro.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările