Iaşi: Apel la solidaritate! Poartă albastru pentru copiii autişti

Iaşi: Apel la solidaritate! Poartă albastru pentru copiii autişti

Creatoarea de modă Cristina Nichita (dreapta) speră să se strângă suficiente fonduri pentru copiii cu autism

Pe 2 aprilie se sărbătoreşte în întreaga lume Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului. În cadrul campaniei „Arată că îţi pasă" sunt trecute mai multe activităţi în care va predomina albastrul, culoare care simbolizează autismul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, la ora 10.00, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi" din Copou mai mulţi elevi şi studenşi vor participa la acţiuni de socializare cu copiii autişti şi de conştientizare a acestei boli.

Iaşi: Înving autismul în sala de clasă

Evenimentul va fi continuat la ora 18.00, la Motel Bucium, când creatoarea de modă Cristina Nichita va prezenta o colecţie de rochii albastre care pot fi cumpărate, denumită simbolic „Light it up blue". Banii obţinuţi vor fi folosiţi în scop caritabil: vor dota un spaţiu dat în folosinţă copiilor autişti de către municipalitate.

Iaşi: Concert caritabil pentru copiii cu autism

La ora 20.00, patru clădiri din Iaşi vor fi iluminate în albastru. Este vorba despre Primăria Municipiului Iaşi şi Universităţile „Alexandru Ioan Cuza", „Petre Andrei" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările