Iaşi: 138 de tineri din toată lumea participă la Olimpiada Internaţională de Matematică

Iaşi: 138 de tineri din toată lumea participă la Olimpiada Internaţională de Matematică

Olimpiada Internaţională de Matematică are loc în 2014 la Iaşi FOTO Arhiva Adevărul

Ceremonia de deschidere a competiţiei a avut loc joi, 6 februarie, în Aula Universităţii “Gheorghe Asachi” din Iaşi, organizatorul evenimentului.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, Olimpiada internaţională pentru studenţi aduce la Iaşi 25 de echipe şi 138 de participanţi din ţări precum Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan.

“Pe lângă concursul propriu-zis, organizatorii au pregătit pentru participanţi şi activităţi de socializare şi de promovare a regiunii Moldovei: vizite cu ghid la obiectivele oraşului Iaşi, spectacole artistice, excursie pe ruta Iaşi – Ruginoasa – Cetatea Neamţului – Mănăstirea Agapia”, au transmis organizatorii.

La ceremonia de deschidere au luat parte Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Sava Grozdev, reprezentantul Academiei de Ştiinţe Bulgaria.

„Concursul, constând într-o probă scrisă de 5 ore, unde participanţii vor rezolva 4 probleme cu grad ridicat de dificultate, va avea loc vineri, 7 martie. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc duminică, 9 martie, în Sala Verdi, Palas Congress Hall”, au mai spus organizatorii.

Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-se studenţilor din anul I şi II, din Europa şi nu numai, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii. Studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi au participat la toate competiţiile de până acum, câştigând medalii de aur, argint şi bronz. Gazdele ediţiile anterioare au fost universităţi din Cipru, Grecia, Bulgaria, România.
 

Citeşte şi:

UMF Iaşi cere Ministerului Educaţiei să elimine taxa „haiducească” de 5% din veniturile obţinute de la studenţii străini

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: