Iaşi: 16 angajaţi de la două centre rezidenţiale, confirmaţi cu COVID-19

Iaşi: 16 angajaţi de la două centre rezidenţiale, confirmaţi cu COVID-19

Un număr de 16 persoane angajate la două centre rezidenţiale din judeţul Iaşi au fost depistate cu COVID-19, iar Direcţia de Sănătate Publică a început anchete epidemiologice la cele două unităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Centrul rezidenţial "Sfântul Nicolae" din Paşcani au fost depistate pozitiv 11 persoane, iar la centrul rezidenţial din localitatea Verşeni au avut rezultate pozitive cinci persoane.
 
Cei 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv în urma testărilor periodice făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi în căminele unde se află internate persoane vârstnice.
 
Toţi cei 16 angajaţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, starea lor fiind bună.
 
DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică la cele două unităţi din judeţul Iaşi. Activitatea în cele două centre nu a fost sistată.
 
"Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început pe data de 18 iunie acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate. Pentru această acţiune sunt mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pentru a preleva probe de la personalul din aceste centre. Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru efectuarea operaţiunilor de igienizare. Activitatea de testare continuă în perioada următoare", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: