Hoţie de sezon: zeci de ieşeni au fost ţepuiţi cu vacanţe de lux de soţia unui politician PSD, fost inspector al Primăriei Iaşi

Hoţie de sezon: zeci de ieşeni au fost ţepuiţi cu vacanţe de lux de soţia unui politician PSD, fost inspector al Primăriei Iaşi

Ionuţ Ştefanovici a fost reclamat la Parchet alături de soţia sa FOTO Barfa de Iaşi

Ionuţ Ştefanovici, membru PSD Iaşi, şi fosta sa soţie, Roxana, au fost reclamaţi la Parchet pentru înşelăciune într-un dosar privind înşelarea a zeci de persoane care voiau să plece în vacanţe de lux în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 40 de persoane din Iaşi au formulat zilele trecute o plângere penală împotriva familiei unui politician PSD acuzând că ar fi plătit sume consistente pentru a merge în vacanţe în această vară însă au rămas şi fără bani şi fără excursii. Plângerea vizează activitatea agenţiei de turism Algi Travel din Iaşi, administrată de Roxana Ştefanovici, însă oamenii invocă faptul că şi fostul soţ al acesteia, Ionuţ Ştefanovici, fost inspector principal în Primăria Iaşi, s-ar fi implicat în colectarea banilor. Acesta din urmă neagă însă orice acuzaţe precizând că nu a avut nicio legătură cu agenţia de turism sau cu activitatea foste sale neveste, cu care împarte şi în prezent casa şi cu care are doi copii.

Ce conţine reclamaţia

Conform plângerii, Roxana Ştefanovici, în calitate de administrator al agenţiei de turism Algi Travel, ar fi pus în vânzare, folosindu-se de mijloace frauduloase, mai multe pachete turistice pe care nu a mai putut să le onoreze. Ar fi încasat astfel diverse sume de bani de la cele 39 de părţi vătămate, fără a le restitui niciun leu. În plângere se arată că  Algi Travel nu mai avea licenţă de turism atunci când a scos la vânzare pachetele turistice, Roxana Ştefanovici folosind în contractele încheiate cu păgubiţii numere de licenţă fictive.Victimele mai arată că Roxana Ştefanovici ar fi încasat sume de bani şi fără a elibera chitanţă, din acest motiv solicitând tragerea la răspundere a acesteia şi pentru evaziune fiscală.

„În altă ordine de idei, considerăm că numita Ştefanovici Roxana a fost ajutată în demersul infracţional de către fostul soţ Ştefanovici Ionuţ, care era prezent în fiecare zi în spaţiul în care îşi desfăşura activitatea agenţia şi, mai mult decât atât, a purtat discuţii cu diferiţi clienţi, promovând şi punând în vânzare pachete turistice. Conform relatărilor unor persoane vătămate, numitul Ştefanovici Ionuţ a fost văzut chiar încasând diferite sume de bani ce reprezentau preţul unor pachete turistice şi, mai mult de atât, ar fi fost împuternicit pentru a efectua operaţiuni din contul bancar aferent agenţiei de turism”, se arată în plângere.

Ştefanovici neagă

În total, cumulat, agenţia de turism a Roxanei Ştefanovici ar fi încasat de la cele 39 de victime sumele de 20.500 de euro şi 35.000 de lei. Numărul victimelor ar putea fi, însă, mult mai mare. Imediat după izbucnirea scandalului Roxana Ştefanovici s-a internat la „Socola”, invocând o depresie, şi nu a mai fost de găsit.

Fostul ei soţ ne-a precizat: „Nu cunosc speţa şi nu am informaţii de ordin exonomic din acest caz. Am discutat cu fosta mea soţie şi m-a asigurat că va merge pe o asumare de răspundere şi pe oferirea tuturor explicaţiilor pentru elucidarea acestei situaţii.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările