VIDEO Haosul urbanistic îi scoate pe oameni din case. Peste o sută de ieşeni sunt aşteptaţi la protestul „Împreună pentru spaţiul verde“

VIDEO Haosul urbanistic îi scoate pe oameni din case. Peste o sută de ieşeni sunt aşteptaţi la protestul „Împreună pentru spaţiul verde“

Protest pentru spaţiul verde de pe Esplanada Oancea FOTO Facebook

Peste o sută de ieşeni şi-au anunţat participarea la un protest organizat astăzi la ora 17.00 faţă de distrugerea unei zone verzi din apropierea esplanadei Oancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Zeci de persoane s-ai strâns pe Esplanada Oancea cerând să nu fie tăiaţi arborii din zonă.


* Sursa VIDEO Silviu Gurlui  

Ştirea iniţială 

Oamenii s-au arătat revoltaţi după ce doi investitori imobiliari au demarat procedurile pentru construirea a trei blocuri de 6, 8 şi 10 etaje pe o suprafaţă de 5.000 mp. Unul dintre ei este Daniel Niculiţă, cel care are şi blocul unde s-a surpat un trotuar din CUG. Acesta va ridica două clădiri, iar societatea Art Residence va ridica un bloc de 10 etaje.

Apelul la protest s-a făcut prin intermediul reţelei sociale Facebook. „Este poate singura şansă de a sensibiliza municipalitatea şi a arăta că ţinem mai mult la cei 30-40 de copaci şi peste 2.500 mp de tăpşan decât la o parcare şi blocurile turn ce ar urma să le ia locul cu toate efectele negative ce ar rezulta de aici“, se arată în descrierea evenimentului postat pe Facebook.

„Oricine este bine venit pe esplanadă! Vecini, prieteni, politicieni, oamenii din administraţie! Oricine ţine la spaţiul verde, oricine este interesat de calitatea aerului pe care îl respiră, oricine ţine la viitorul copiilor şi oricine ţine la bunul-simţ cetăşenesc (în detrimentul interesel meschine şi a dorinţei de înnavuţire prin orice mijloc) este invitat să se plimbe pe esplanadă!“, se mai arată în anunţ.

Practic, Art Residence Development SRL,care deţine în zonă 2500 de mp, vrea să ridice un bloc cu 10 etaje. Totodată, în apropiere un alt proiect, care vizează două blocuri cu 8, respectiv 6 etaje, a fost demarat de Daniel Cristinel Niculiţă. Acesta este dezvoltatorul care, la începutul anului, a stârnit un scandal imens după ce un trotuar din apropierea şantierului deschis la un nou bloc din CUG s-a surpat.

Citeşte şi:

Cum a scăpat cu o amendă la jumătate dezvoltatorul imobiliar care a pus pe jar un oraş, după ce o stradă s-a fisurat lângă şantierul deschis la un bloc turn

citeste totul despre: