Haos pe străzile din Iaşi. Sistemul inteligent de trafic de 20 de milioane de euro dă rateuri şi blochează străzi

Haos pe străzile din Iaşi. Sistemul inteligent de trafic de 20 de milioane de euro dă rateuri şi blochează străzi

Ambuteiaje în trafic FOTO: Arhivă

Probele făcute la noile semafoare din oraş dau traficul peste cap. Pe marile bulevarde, dar şi în intersecţii se creează ambuteiaje, iar şoferii sunt nevoiţi să stea zeci de minute prinşi în blocaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua semaforizare din Iaşi întinde la maximum nervii şoferilor. Testele făcute la semafoare în aceste zile au stârnit nemulţumiri în rândul conducătorilor auto, dar şi al călătorilor din mijloacele de transport public care au parcurs distanţele într-un timp de două ori mai mare decât în mod obişnuit. 

‘’Este inadmisibil ca într-un sfert de oră să nu înaintezi nici măcar 100 de metri. Şi înainte se circula greu, dar nu chiar ca acum. Parcă mai mult rău au făcut, au stricat ce era bun’’, spune un ieşean. 
 
Noua semaforizare face parte din sistemul de management al traficului în valoare de 20 de milioane de euro care prevede montarea a 1.200 de semafoare şi aproape 2.000 de indicatoare rutiere în peste 90 de intersecţii din oraş, precum şi a unor automate de dirijare a circulaţiei care transmite în timp real informaţiile din trafic. 
 
Municipalitatea recunoaşte problemele din sistem şi spune că o să încerce remedierea lor.
 
'‘Cei care implementează managementul de trafic vor pune în funcţiune câte 2-3 intersecţii pe zi. Vom putea spune că funcţionează când toate intersecţiile vor fi puse în funcţiune, atunci când tot softul va funcţiona la capacitatea lui. Acest lucru se va întâmpla în timp. Singurul lucru care mă deranjeayă şi mă deranjează evident este faptul că nu reuşesc să coreleze paşii lor cu prezenţa poliţiei rutiere care poate decongestiona când vede că lucrul nu funcţionează tocmai aşa cum ar vrea ei’’, spune Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. 
 
Sistemul inteligent de trafic este finanţat cu fonduri europene pe baza unui proiect obţinut de Primăria Iaşi. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: