Hainele pătate de sânge ale unui bărbat, restituite familiei. Pedeapsa femeii care şi-a omorât soţul în timp ce tăia ceapă

Hainele pătate de sânge ale unui bărbat, restituite
familiei. Pedeapsa femeii care şi-a omorât soţul în timp ce tăia ceapă

Bărbatul a fost ucis cu o singură lovitură de cuţit FOTO Adevărul

Judecătorii din Iaşi au finalizat procesul unei femei care şi-a ucis soţul cu sânge rece. Tânăra a fost condamnată la 10 ani de închisoare. Magistraţii au mai decis ca hainele victimei să fie restituite familiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carmen Paraschiva Presnac, de 36 de ani, a fost judecată pentru omor după şi-a ucis bărbatul cu o lovitură de cuţit în inimă, în timp ce toca ceapă la bucătărie. Ea a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă. 

Judecătorii au mai stabilit ca fiul celor doi să primească daune morale de 5.000 de lei. Minorul se află, în prezent, în custodia statului. Potrivit anchetatorilor, Carmen şi Gabriel Presnac, cel din urmă de 38 de ani, erau căsătoriţi de 12 ani, iar de doi ani locuiau împreună într-un imobil de pe strada Cărămidari din cartierul Galata. Cei doi nu aveau nicio sursă de venit, trăind din mila oamenilor care frecventau o biserică din cartierul Nicolina. Alături de ei, în imobil locuia şi unicul copil al celor doi, în vârstă de 9 ani, ce a intrat în custodia statului după tragedie.

Datele adunate de anchetatori relevă că soţii Presnac erau consumatori de băuturi alcoolice, de multe ori între ei izbucnind conflicte violente. La începutul lunii ianuarie, la domiciliul lor au venit două persoane, printre care şi proprietarul locuinţei. Începând cu orele prânzului, cei patru au consumat în jur de patru litri de vin, iar spre după-amiază femeia s-a retras în bucătărie pentru a găti. În jurul orei 17, în timp ce tăia ceapă, Gabriel Presnac a intrat în bucătărie şi a înjurat-o pe soţia sa. Femeia a avut un acces de furie şi a înfipt cuţitul de bucătărie direct în inima soţului. Ulterior, când şi-a dat seama ce a făcut, a încercat să îi acorde primul ajutorul bărbatului, punând un prosop peste rană şi cerând ajutor musafirilor. Lovitura s-a dovedit însă a fi fatală, iar medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: