Gripa ucide bătrânii. Un al doilea bărbat din Iaşi a murit după o infecţie cu virus gripal. „Pacientul avea mai multe boli”

Gripa ucide bătrânii. Un al doilea bărbat din Iaşi a murit după o infecţie cu virus gripal. „Pacientul avea mai multe boli”

Pacientul a murit după mai multe zile de spitalizare FOTO Adevărul

Un al doilea bătrân din judeţul Iaşi şi-a pierdut viaţa în urma complicaţiilor cu care s-a confruntat din cauza gripei. Pacientul a murit după câteva zile de la confirmarea gripeiu de către laboratorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pacient de 80 de ani din judeţul Iaşi care a fost internat mai multe zile la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a murit din cauza complicaţiilor cu care s-a confruntat după ce a contactat un virus gripal.

Bărbatul a fost internat mai multe zile în unitatea medicală, fiind identificat cu un virus gripal încă din timpul vieţii, după ce medicii ieşeni au obţinut rezultatul analizelor de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.


„La începutul săptămânii s-a înregistrat al doilea caz de deces din cauza gripei. Pacientul avea peste 80 de ani şi era cunoscut cu boli asociate. Bărbatul a fost internat mai multe zile şi a fost confirmat cu virus gripal din tipul vieţii”, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.


Primul deces din judeţul Iaşi determinat de gripa din sezonul rece actual s-a înregistrat la un alt bătrân. Bărbatul în vârstă de 85 de ani a murit la începutul anului, după ce starea sa de sănătate s-a degradat în mai puţin de 48 de ore.

„Primul caz de infecţie gripală la un pacient din judeţul Iaşi a fost confirmat post-mortem. Pacientul a fost internat la cumpăna dintre ani şi a decedat la 48 de ore după aceea”, a mai precizat dr. Mihnea Hurmuzache.

Potrivit medicului infecţionist, vârful epidemic al infecţiilor respiratorii va fi atins după partea a doua a lunii ianuarie, în februarie şi martie. În prezent, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, judeţul Iaşi, cu 54 de cazuri de gripă confirmate, se află pe poziţia a doua pe ţară, după numărul de pacienţi infectaţi cu virus gripal.
 

Citeşte şi:

Epidemie de gripă în România. Virusul care a ucis 52 de persoane în Franţa face ravagii şi în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările