Gripa porcină face ravagii la Iaşi. Peste 40 de cazuri diagnosticate de la începutul anului, trei persoane decedate şi pacienţi în stare critică la spital

Gripa porcină face ravagii la Iaşi. Peste 40 de cazuri diagnosticate de la începutul anului, trei persoane decedate şi pacienţi în stare critică la spital

Vaccinul aplicat împotriva gripei porcine a stârnit controverse în România FOTO Adevărul

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi se confruntă cu o avalanşă de îmbolnăviri cu virusul AH1N1. Statistica arată o medie de câte un caz raportat o dată la două zile în Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportul oficial al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi arată că 44 de persoane au primit tratament la Iaşi împotriva virusului gripal AH1N1 de la începutul anului 2013 şi până în prezent. Numărul real al îmbolnăvirilor ar putea fi mai mare, pentru că istoricul afecţiunilor fiecărei persoane afectate şi constituţia fizică determină gravitatea cu care virusul se manifestă. 

De altfel, în 24 dintre cele 44 de cazuri raportate, medicii au prescris tratament la domiciliu. Celelalţi 20 de pacienţi au fost trataţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Medicii au raportat şi trei decese cauzate de virusul gripal, printre aceastea numărându-se şi cel al fostului preşedinte al FC Dinamo, Vasile Ianul

În momentul de faţă, încă două persoane se află în stare gravă, internate în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamţ, şi de o femeie de 60 de ani, din Iaşi, ambii ţinuţi în viaţă de aparate.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a avertizat încă de la sfârşitul lunii ianuarie că omenirea riscă să se confrunte cu un nou apogeu al gripei aviare, ca cel din 2006, dacă supravegherea şi controlul acestei boli nu vor fi consolidate la nivel mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările