Grijă pentru interlopi. Un poliţist umilit de un golan i-a luat apărarea la proces şi a cerut să nu fie condamnat: „Te tai, te omor pe tine şi familia ta”

Grijă pentru interlopi. Un poliţist umilit de un golan i-a luat apărarea la proces şi a cerut să nu fie condamnat: „Te tai, te omor pe tine şi familia ta”

Petrică Amariei a fost apărat de poliţistul pe care îl umilise, chiar la proces FOTO Facebook

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a semnat o declaraţie notarială în care a luat apărarea propriului agresor, într-un proces de ultraj. Poliţistul a spus judecătorilor că nu îşi doreşte ca interlopul să fie tras la răspundere penală, asta după ce acesta îl ameninţase că îi omoară familia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul de poliţie Daniel Lipovanu activează la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Paşcani, judeţul Iaşi, şi a fost agresat de interlopul Petrică Amariei în vara acestui an. S-a întâmplat în seara de 4 iulie, când Amariei şi câţiva amici de-ai săi au intrat cu forţa în casa unor ieşeni. Acolo, unul dintre prietenii lui Amariei s-a tăiat la o gambă după ce a spart un geam şi a fost dus, cu maşina, la spitalul din municipiu.

Fiind sub influenţa alcoolului, Amariei a început să facă scandal în spital. L-a ignorat pe paznicul unităţii, a început să ţipe la cadrele medicale, cărora le-a spus că “dacă nu îi salvează prietenul, îi omoară pe toţi’’. Amariei a intrat cu scandal inclusiv în sala de operaţii, fapt ce a determinat reprezentanţii unităţii sanitare să ceară ajutor de la Poliţie.

O patrulă formată din agentul de poliţie Daniel Lipovanu şi un poliţist local a ajuns la spitalul din Paşcani în jurul orei 22.00. Poliţistul i-a cerut interlopului Petrică Amariei să iasă din spital, deoarece provoca scandal şi nu purta mască. „În acele momente inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei”, se arată în motivarea judecătorilor de la Paşcani.

În acelaşi document se arată că poliţistul era „timorat de atitudinea violentă” a interlopului şi, în loc să îl determine pe Amariei să iasă el din spital, Lipovanu a plecat el de acolo. A fost urmărit de interlop, care l-a avertizat de poliţist căîl va tăia cu cuţitul atât pe el cât şi pe familia sa”, întrucât este „jupânul oraşului şi-l va urmări „permanent în oraş“.

„Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş... te tai, te omor pe tine şi familia ta”, a fost o altă ameninţare primită de agentul îmbrăcat în uniforma de poliţie.

Ce a decis instanţa 

Petrică Amariei a fost trimis în judecată pentru scandalul de la spital în august. A fost acuzat de ultraj, Daniel Lipovanu având calitatea de parte vătămată în acest caz. La ultimul termen de judecată avocatul interlopului Amariei a venit la instanţă cu o declaraţie notarială semnată de poliţistul Lipovanu în care acesta „arată că nu doreşte tragerea la răspundere a inculpatului şi nu are nici un fel de pretenţii civile împotriva acestuia”, după cum se arată în motivarea Judecătoriei Paşcani.

Judecătorul a confirmat situaţia fapt reţinută în rechizitoriu şi l-a găsit vinovat de ultraj pe Amariei. „Rezultă fără putinţă de tăgadă că atitudinea inculpatului, gesturile sale de ameninţare şi ameninţările vizând integritatea fizică a agentului de poliţie, adresate şi familiei acestuia, agent aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost de natură a aduce atingere prestigiului autorităţii pe care poliţistul o reprezenta”, stabilit judecătorul de caz, care l-a condamnat la un an de închisoare pe Amariei. 

Despre declaraţia notarială a poliţistului, magistratul a precizat: „Împrejurarea că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă şi a declarat în cursul judecăţii că nu doreşte tragerea la răspundere penală a inculpatului este total lipsită de relevanţă în contextul infracţiunii supuse judecăţii”.

Contactat telefonic, agentul Daniel Lipovanu a
precizat: „Eu nu am zis că vreau tragerea la răspundere”, fără a explica ce vrea să spună şi fără a continua dialogul. 

Citeşte şi: 

UPDATE Sex oral în Primărie, cu două minore. Un primar din Iaşi a dat 100 de lei unui proxenet care i-a adus la birou o copilă răpită de la şcoală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările