Debandada de la CET Iaşi generează manifestări extreme. Un fost lider sindical al centralei a intrat în greva foamei în faţa Primăriei

Debandada de la CET Iaşi generează manifestări extreme. Un fost lider sindical al centralei a intrat în greva foamei în faţa Primăriei

Virgil Iordache, fostul lider sindical de la CET Iaşi, care protestează în faţa Primăriei FOTO Cezar Pădurariu

Bărbatul, pe nume Virgil Iordache, s-a instalat astăzi, 24 aprilie, în faţa sediului Primăriei Iaşi şi susţine că nu va renunţa la protest până ce Guvernul nu va trimite corpul de control pentru a verifica situaţia financiară de la CET Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul lider sindical al CET Iaşi s-a postat alături de o pancardă inscripţionată cu un text care conţine acuzaţii grave la adresa Poliţiei Locale şi Judeţene şi a conducerii Primăriei Iaşi.

"La Iaşi, Constituţia şi legile ţării sunt călcate în picioare de Poliţia Politică condusă de primarul Gheorghe Nichita. Poliţia Locală, împreună cu Smărăndescu Cătălin, subsomisar al Poliţiei Municipiului Iaşi fac poliţie politică la ordinul primarului. Furtul banului public se face sub protecţia instituţiilor statului", scrie în mesajul afişat de grevistul foamei, care a fost citit de sute dintre ieşenii care au trecut astăzi, 24 aprilie, pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. 

Virgil Iordache reprezintă cei peste 600 de muncitori disponibilizaţi de la CET Iaşi începând cu ianuarie 2012, la scurt timp după ce administrarea societăţii de termoficare a fost preluată de firma franceză Dalkia Termoservice. Foştii muncitori urmau să primească salarii compensatorii, în medie de câte 20.000 de lei, bani pe care nu şi i-au primit integral nici până acum.

"Am primit cinci amenzi de la poliţie pentru că am protestat de trei ori în faţa Primăriei Iaşi, în legătură cu salariile compesatorii neplătite pentru CET. Am cerut autorizaţie pentru protest, niciodată nu mi-a fost acordată, în mod abuziv. Niciodată n-am fost legitimat, nu există martori pe procesele verbale, sunt nişte făcături pe care le-am primit prin poştă, iar valoarea totală ajunge la 4.200 de lei. Le-am contestat în instanţă, dar protestez de astăzi aici pentru că vreau ca cei la Guvern să trimită la Iaşi Corpul de Control pentru a verifica furtul de la CET. Intenţionez să rămân şi peste noapte aici şi voi protesta cât mă ţin puterile. 

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Iaşi exclud varianta unei medieri a conflictului. Cred că domnul greşeşte locul în care trebuie să protesteze. Stă în faţa primăriei degeaba. noi am făcut toate demersurile pentru achitarea salariilor restante. Dacă este nemulţumit că a fost amendat de Poliţie poate merge în instanţă să conteste", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Citiţi şi:

Angajaţii CET Iaşi au şanse minime să-şi mai primească lefurile. Premierul Ponta le-a transmis vestea proastă

Baronii USL conduc spre faliment ultimul colos industrial al oraşului. Cum s-a vândut CET Iaşi unui SRL de apartament

Jaful CET Iaşi - o nebuloasă de zeci de milioane de euro cu firme-fantomă şi oameni-cheie intraţi în pământ

citeste totul despre: