Godină sare în apărarea poliţistei anti-sistem de la Paşcani şi îl reclamă pe şeful Poliţiei Iaşi: „Dumnealui consideră Poliţia vreun SRL al cărui patron este”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Godină îi ia apărarea agentei din Paşcani care este cercetată disciplinar pentru că şi-a manifestat nemulţumirile pe Facebook. Poliţistul a publicat o petiţie împotriva şefului IPJ Iaşi, Costel Gâtlan, despre care spune că, prin acţiunea disciplinară iniţiată împotriva Andradei, aduce atingere Poliţiei.

Reacţia lui Marian Godină vine după ce, zilele trecute, poliţista Andrada Voicu, de la Paşcani, a semnalat pe Facebook că împotriva sa a fost iniţiată o cercetare disciplinară. Agenta ar fi investigată pentru că a adus atingere imaginii Poliţiei, ca urmare a unei poezii postate pe Facebook în care a amintit şi de “corupţii cu epoleţi”. Anterior, Andrada Voicu a postat şi alte mesaje, unele devenite virale, prin care s-a plans de activitatea şi resursele Poliţiei Române.

Înainte de a ajunge poliţistă la Paşcani, Andrada Voicu l-a avut tutore profesional, timp de 6 luni, chiar pe Marian Godină. „Am vrut să-mi iau rolul în serios şi să fac din ea o poliţistă de bază. I-am dat o serie de sfaturi pe care însă le-a ignorat, astfel că firile noastre asemănătoare s-au ciocnit frontal şi astfel colaborarea noastră a cam lăsat de dorit. Am apreciat însă la ea inteligenţa, curajul şi faptul că îşi dorea mult să lucreze în stradă, fugind de munca de birou, cea la care aspiră multe dintre fetele poliţiste”, povesteşte Godină.

După doi ani la Braşov, Andrada Voicu a venit la Paşcani, acolo unde, în timpul unei misiuni de urmărire a unei minore dispărute, a fost implicată într-un accident rutier cu maşina de serviciu. Era vorba de o Dacie Solenza, din care poliţista a scăpat cu viaţă, însă cu răni grave. Relatarea acelui eveniment, de altfel, a fost prima postare devenită virală a Andradei Voicu.

Ulterior, poliţista a ajuns în vizorul şefilor de la inspectorat. 

Şicane la locul de muncă 

„Nu ştiu dacă inspectorului şef i-a venit această idee genială în timp ce se plimba cu maşina dumnealui de serviciu, nu o Dacie Solenza, ci un VW Touareg, dar ştiu că prin această decizie, tocmai dumnealui a adus atingere imaginii instituţiei, dovadă stând comentariile oamenilor de la articolele ce prezentau ştirea că poliţista a ajuns să fie cercetată pentru aşa ceva. Comisarul şef Gîtlan Costel este cel care a dat în judecată Poliţia pentru a-i mări salariul, un salariu în jur de 2000 de euro, acţiunea în instanţă îndreptându-se chiar împotriva Inspectoratului pe care acesta îl conduce, acţiune care i-a şi fost admisă de Tribunalul Iaşi, acesta obligând IPJ Iaşi să-i plătească sumele compensatorii. Genial, nu?”, a scris, pe Facebook, Marian Godină.

Acesta a mai precizat că şeful Poliţiei Paşcani, domnul Bogdan Vasiliu, ar şicana-o pe Andrada constant. Godină a exemplificat  o situaţie de joi, 1 august, când şeful Andradei i-ar fi spus poliţistei să îşi tragă o mânecă, deoarece i se vede un tatuaj.

„Cel mai probabil din incompetenţă, domnul Vasiliu Bogdan nu ştie că nu există niciun regulament care să interzică poliţiştilor să aibă tatuaje. Vă spun eu, domnule Vasiliu, un om poate fi imbecil şi cu tatuaje, dar şi fără. Puneţi mâna şi citiţi toate regulamentele şi veţi vedea că nicăieri nu există o astfel de prevedere. Apoi întrebati-vă dacă nu cumva aveţi impresia că vă comportaţi ca un patron”, a mai spus Godină.

Poliţistul a precizat că va formulat, la rândul său, o reclamaţie împotriva şefului Poliţiei Iaşi „pe motiv că, în contextul actual, în care imaginea Poliţiei Române este la pământ din cauze cu adevărat grave, acesta îşi ocupă timpul cu dispoziţii aiuristice, contribuind astfel din plin la pătarea imaginii acestei instituţii pe care unii ca dumnealui o consideră vreun SRL al cărui patron este”.

Marian Godină a făcut publică şi petiţia, îndemnându-i pe cititorii săi să facă, la rândul lor, petiţii către IPJ Iaşi.

"În contextul ultimelor întâmplări, care au dus la distrugerea imaginii Poliţiei Române, aflu cu stupoare că domnul inspector şef al IPJ Iaşi, domnul comisar şef Gîtlan Costel, a dispus cercetarea prealabilă a agentului Voicu Andrada din cadrul IPJ Iaşi, pe motiv că aceasta, prin faptul că a postat un text pe o pagină de Facebook, în care îşi spunea nemulţumirile, îndreptăţite de altfel, a adus atingere imaginii Poliţiei Române.

Citind asta în zeci de articole de presă, precum si comentariile cetăţenilor, am constatat că, revolta oamenilor este îndreptată spre conducerea IPJ Iaşi şi nicidecum spre tânăra poliţistă.

Fiind cetătean român, dar şi poliţist, consider că domnul Gîtlan Costel a adus atingere imaginii Poliţiei Române prin aceea că a dispus cercetearea unei poliţiste din subordine pentru o banală postare pe Facebook, în loc să se ocupe de lucruri cu adevărat serioase.

De asemenea, o astfel de cercetare presupune consum de resurse şi plăţi salariale pentru o persoană care, în loc să îşi facă treaba pentru care cetăţenii ţării cotizează la bugetul de stat, îşi ocupă timpul cu astfel de lucruri.

În răspunsul dumneavostră, pe care îl astept cu nerăbdare în termenul legal, vă rog să îmi comunicaţi în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, ce marcă de autoturism foloseşte inspectorul şef la serviciu şi de ce îi este necesar un astfel de autoturism, în timp ce agenţi de poliţie circulă cu autoturimse marca Dacia Solenza.

În cazul în care nu sunteţi competenţi spre solutionarea acestei reclamaţii, întrucât domnul Gîtlan este şef de inspectorat, deşi ştiu că a reuşit performanţa de a acţiona în instanţă propriul inspectorat pe care îl conduce, vă rog să declinati competenţa spre cei în măsură de a o soluţiona.

Doresc ca răspunsul să-mi fie trimis pe adresa de e-mail menţionată în formular.

Cu stimă!

Marian Godină"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite