Gheorghe Nichita: „Victor Ponta nu trebuie sacrificat. Nu cred că el e vinovat”

Gheorghe Nichita: „Victor Ponta nu trebuie sacrificat. Nu cred că el e vinovat”

Gheorghe Nichita, alături de premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, a declarat într-un interviu acordat astăzi, 26 noiembrie, că premierul Victor Ponta n-ar trebui schimbat din fruntea partidului după ce a pierdut campania pentru prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a acordat astăzi un interviu postului Radio France Internationale România, în care a vorbit despre tulburările înregistrate în ultima perioadă în sânul PSD.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din fruntea PSD, Gheorghe Nichita a răspuns: „Victor Ponta a demonstrat până acum că poate să ţină un partid unit, a făcut o coaliţie de guvernare, a guvernat doi ani şi ceva foarte bine şi sper să guverneze în continuare la fel de bine. Victor Ponta s-a străduit să fie un candidat foarte bun şi a fost un candidat foarte bun, cu şanse foarte mari. Din păcate, nu cred că el e vinovat, pentru că pe calculul clar, normal, pe vot normal, Victor Ponta era preşedintele României astăzi. Iar partidul nu cred în clipa de faţă (că ar trebui să spună): «Gata, au trecut alegerile, am pierdut, sacrificăm». Cu Victor Ponta am câştigat localele detaşat, am câştigat parlamentarele şi europarlamentarele, cu Victor Ponta avem comisar pe Regional la Bruxelles. Deci avem multe lucruri făcute cu Victor Ponta împreună".

Nichita susţine că l-ar fi demis imediat pe ministrul de Externe după primul tur al alegerilor prezidenţiale: „Eu atunci aş fi luat poate decizia imediat a demiterii ministrului de Externe, aş fi încercat în două secunde să vedem ce decizii putem să luăm în afară şi aşa mai departe, pentru că nu mai era vorba doar de a respecta legea, era vorba de o solicitare a oamenilor şi de creare a unui val şi atunci ca să nu dau voie acestui val să se creeze, atunci pot să fac aceste lucruri".

Baronul PSD Iaşi susţine că ar fi avut şedinţe cu ceilalţi lideri social-democraţi şi au luat o decizie în privinţa căii care ar trebui urmate. Iată răspunsul la întrebarea "Victor Ponta nu este vinovat, nu trebuie sacrificat?": „Da, eu spun în clipa de faţă că nu trebuie, e opinia mea şi nu e doar opinia mea, am avut o discuţie cu colegii mei, am avut o discuţie cu toţi primarii din judeţ (Iaşi) şi cu cei din Biroul Judeţean de partid şi toţi mi-au spus foarte clar că trebuie să păstrăm echipa unită în continuare Victor Ponta-Liviu Dragnea", conchide Gheorghe Nichita.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările