Gest de cruzime rară la Iaşi: câini aruncaţi în smoală. Cazul a ajuns în presa internaţională

Gest de cruzime rară la Iaşi: câini aruncaţi în smoală. Cazul a ajuns în presa internaţională

Cei patru câini au supravieţuit chinurilor la care au fost supuşi FOTO Facebook

Patru câini au fost găsiţi  acoperiţi de smoală pe o stradă din Iaşi, unul dintre aceştia riscând să rămână fără vedere după ce şi capul i-a fost acoperit de substanţa fierbinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caz de o cruzime rară descoperit la Iaşi. Patru patrupede fără stăpân au ajuns în grija unei asociaţii ce militează pentru protecţia animalelor după ce au fost descoperite, zilele trecute, acoperite de smoală. Animalele au fost preluate de către reprezentanţii Fundaţiei Sky din apropierea unui supermarket din oraş, care au reuşit să le salveze viaţa.

”Unul dintre ei, care a avut şi capul îngropat în smoală, este într-o situaţie mai grea, pentru că este posibil să-i fi fost afectată vederea. Am reuşit să îndepărtăm smoala în proporţie de 80-90% de pe corpul lor”, a declarat pentru Click! Cătălin Pavaliu, director excecutiv al Fundaţiei Sky din Iaşi.

Varianta cea mai plauzibilă este ca o persoană să fi aruncat intenţionat o găleată de smoală peste cele patru animale. ”Puii au în jur de două luni. Este puţin probabil să se fi băgat singuri în smoală. Chiar dacă, să zicem, ar fi fost tentaţi de smoală ca de ceva nou, probabil că ar fi încercat s-o atingă cu laba şi apoi s-ar fi retras. E ceva instinctiv. Cel mai probabil cineva i-a surprins dormind şi a aruncat peste ei o găleată cu smoală”, a mai spus Pavaliu, pentru sursa citată.

Cazul a ajuns în vizorul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi care a fost sesizat de către reprezentanţii fundaţiei cu privire la chinurile la care au fost supuşi câinii. Cazul a fost preluat şi de un tabloid britanic.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările