Funcţionarii unui centru social, suspectaţi că au furat gogoşile copiilor. Bunătăţile fuseseră donate de o firmă de panificaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un audit intern are loc în această perioadă la un centru social ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi. Printre suspiciuni se numără modul în care mai multe produse de panificaţie ar fi fost distribuite.

Investigaţia de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi a pornit după ce un funcţionar a trimis o sesizare către conducere. Directorul adjunct al DGASPC Iaşi, Ioan Ticu, a confirmat existenţa anchetei, despre care ne-a spus că vizează modul în care o serie de produse de panificaţie au fost distribuite în cadrul centrelor sociale din Galata. În această zonă, în aceeaşi curte, există mai multe centre cu beneficiari diferiţi, adulţi şi copii, conduse de persoane diferite.

„Noi facem o auditare pentru a verifica dacă anumite produse primite cu titlu de sponsorizare de la Vel Pitar au fost date doar la un centru, nu şi la celelalte din aceeaşi locaţie. Este doar o suspiciune, însă nu este o suspiciune de furt. Ancheta a pornit vinerea trecută (n.r. - 14 februarie 2020), după ce o persoană de acolo a venit la noi şi ne-a sesizat acest aspect. Auditorii sunt specialişti, aşteptăm rezultatele lor, care probabil vor veni săptămâna viitoare“, ne-a spus Ioan Ticu, directorul adjunct al DGASPC.

Surse din cadrul direcţiei ne-au precizat că situaţia ar fi, însă, mai gravă.

„Se fac presiuni mari pentru ca raportul final al auditului să nu scoată la iveală nicio neregulă. Nu neapărat pentru cele câteva sute de gogoşi cu care nu se ştie ce s-a întâmplat, ci pentru că directoarea Dumitrachi, de acolo, este foar­te influentă în cadrul direcţiei. Până acum s-a descoperit că s-a falsificat un act referitor la distribuirea unor batoane. Actul a fost antedatat“, ne-a spus o sursă, care ne-a mai arătat că suspiciunile anchetei vizează modul de distribuire a 150 de gogoşi, 150 de rulouri şi 100 de batoane „Doi fraţi“.

Aceste bunătăţi au fost donate de firma de panificaţie Vel Pitar şi ar fi trebuit să ajungă la mai multe centre sociale ce activează în aceeaşi curte, printre care şi un centru pentru copii cu handicap. Din motive necunoscute, produsele nu au mai ajuns, însă, la copii. 

Aceste produse de panificaţie sunt donate în baza unui contract de sponsorizare de către Vel Pitar.

Aceleaşi surse ne-au precizat că la Centrul Galata nu ar fi funcţionat camerele de supraveghere mai multă vreme, o cerere de reparare a lor venind zilele trecut, chiar în timpul auditului.

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite