Funcţii publice pe bandă rulantă pentru deputatul-zvastică. În mai puţin de o lună, fostul parlamentar PSD s-a asigurat cu banii pentru următorii câţiva ani

Funcţii publice pe bandă rulantă pentru deputatul-zvastică. În mai puţin de o lună, fostul parlamentar PSD s-a asigurat cu banii pentru următorii câţiva ani

Sorin Iacoban FOTO Adevărul

Implicat în numeroase scandaluri politice, Sorin Iacoban, fost deputat PSD de Iaşi în mandatul 2012-2016, s-a aflat pe listele mai multor concursuri şi alegeri organizate în ultimele săptămâni. Iacoban a atras atenţia asupra sa, mai ales după ce a postat pe reţelele de socializare o imagine trucată cu Klaus Iohannis şi însemne naziste, fiind denumit după această ieşire „deputatul-zvastică“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele săptămâni l-au adus din nou pe fostul deputat PSD, Sorin Iacoban, în atenţia opiniei publice. Astfel, numele lui a apărut în ultima zi a lunii august pe fişa de concurs la proba scrisă pentru „ocuparea postului vacant de Director General Administrativ Adjunct, din statul de funcţii al Direcţiei Generale Administrative, poz. 2“, Sorin-Avram Iacoban obţinând 90 de puncte şi fiind declarat „admis“. Astfel, fostul deputat PSD a obţinut prin concurs, la care a fost singurul candidat, o funcţie inventată pentru el la finalul anului trecut, imediat după ce a rămas fără fotoliul de deputat. 
 
Potrivit jurnalvirtual.ro, Iacoban ocupa această funcţie de la UTI din 20 decembrie 2016, după ce Senatul Universităţii „Gheorghe Asachi“ a aprobat hotărârea ca fostul deputat PSD să fie numit temporar în această funcţie. Actul a fost semnat chiar de Doru Pănescu, cel care deschidea lista de parlamentari PSD la alegerile din 2016 şi care a fost ales senator de Iaşi. 
 
Totodată, pe 10 septembrie, la Mangalia, fostul deputat PSD a mai obţinut şi un nou mandat la conducerea Federaţiei Române de Şah. Potrivit Agerpres, Iacoban a obţinut 135 de voturi, faţă de 43 voturi strânse de al doilea candidat, Horia Bârnaure, iar 3 voturi au fost anulate.
 
„Este un scor, zic eu, normal, ca urmare a muncii depuse 4 ani de zile împreună cu echipa. Numai în echipă poţi să faci lucruri bune. Eu sunt un adept al muncii în echipă şi cu siguranţă că viitorul şahului românesc va arăta şi mai bine în viitor. Mă bucur foarte mult că, iată, mi s-a dat posibilitatea ca încă 4 ani să putem pune cărămizi importante la dezvoltarea şahului românesc, atât în plan naţional, dar şi internaţional. Apoi, mă bucur foarte mult că din ce în ce mai mulţi copii, din ce în ce mai mulţi părinţi încep să iubească şahul care nu mai este de mult un sport, este o ştiinţă. şahul a devenit un formator de zâmbete pe faţa părinţilor şi copiilor“, a declarat Iacoban, citat de Agerpres.
 
Un alt concurs la care a apărut pe listă numele lui Sorin-Avram Iacoban a avut loc la mijlocul acestei luni. Astfel, fostul deputat s-a înscris pentru a obţine atestatul de administrator de imobile, organizat de Primăria Iaşi. Potrivit rezultatelor după prima probă, la examenul scris din 15 septembrie Iacoban nu s-a prezentat. 
 
citeste totul despre: