Fraţii Fenechiu au pierdut primul proces în care contestă regimul de executare din puşcărie

Fraţii Fenechiu au pierdut primul proces în care contestă regimul de executare din puşcărie

Relu Fenechiu FOTO Mediafax

Judecătoria Iaşi a decis ieri, 16 aprilie, să respingă cererea înaintată de Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, prin care se solicita înlocuirea regimului de executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii ieşeni urmează să soluţioneze, zilele acestea, şi solicitarea înaintată de fostul baron liberal Relu Fenechiu. La fel ca şi fratele său Lucian, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Fostul ministru are regim de executare închis, stabilit de o comisie special pe 26 februarie, cerând magistraţilor să-şi execute restul pedepsei în regim semideschis.


În documentul citat, consultat de “Adevărul”, Relu Fenechiu invocă o serie de motive pentru care, în opinia sa, ar trebui să i se schimbe regimul de executare. Fostul ministru al transporturilor consideră că a avut, în perioada de când a fost încarcerat, un comportament “exemplar” şi că nu prezintă “niciun risc” pentru celelalte persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguţanţă din Iaşi.


De asemenea, Relu Fenechiu mai invocă vârsta şi starea de săntăte ca motive pentru schimbarea regimului, precizând şi că este o persoană cu “o carieră bine definită”. “În cazul meu puteţi constata că se conturează un portret al unui om care, prin maniera de asumare a regulilor de detenţie începând chiar din prima lună de detenţie, prin nivelul de educaţie, calităţile intelectuale pe care le am, prezintă o capacitate, disponibilitate şi voinţă pentru reeducare şi reintegrare socială. În plus, datorită pregătirii mele profesionale şi a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilităţi care mă recomandă pentru includerea în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială care pot fi desfăşurate într-un regim semideschis”, susţine Fenechiu.

În documentul citat, fostul liberal mai precizează că are “disponibilitate de a presta muncă” sau de a participa la activităţi de asistenţă socială, moral-religioasă, instruire şcolară şi de formare profesională.

Mai puteţi citi:

Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat

Relu Fenechiu a fost transferat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. El poate cere transferul în alt oraş

Când poate ieşi Relu Fenechiu din puşcărie. Regimul de detenţie pentru fostul ministru, stabilit de o comisie specială

Relu Fenechiu s-a predat în jurul orei 18.00 şi va ajunge în arestul Poliţiei Iaşi. Fostul deputat şi-a anunţat demisia din PNL

Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate de către un apropiat din partid

Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: