FOTOGALERIE Povestea de viaţă a Roxanei Condurache, ieşeanca nominalizată la Oscarurile canadiene VIDEO

FOTOGALERIE Povestea de viaţă a Roxanei Condurache, ieşeanca nominalizată la Oscarurile canadiene VIDEO

Roxana Condurache

De pe băncile Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, Roxana Condurache va urca pe scena celor mai importante premii canadiene, Gala Genie,  datorită prestaţiei sale din lungmetrajul „The Whistleblower“. Aflaţi povestea de viaţă şi care sunt pasiunile ieşencei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roxana Condurache a relatat în exclusivitate pentru reporterii „Adevărul Iaşi“ cum a ajuns să joace alături de actriţe celebre precum Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave. Absolventă a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“, actriţa de doar 24 de ani încă mai este legată de oraşul natal, unde a marcat debutul său actoricesc.

FOTOGALERIE Ieşeanca nominalizată la Oscarurile canadiene: „M-am ales cu vânătăi şi păr smuls“

Vezi trailerul lungmetrajului „The Whistleblower“

Spune-le, te rog, cititorilor, cine este Roxana Condurache. Ce te-a determinat să alegi actoria?

Roxana Condurache este un copil responsabil în trup de femeie, care luptă în fiecare clipă să-şi îndeplinească cele mai nebuneşti visuri. 

Încă din liceu eram atrasă de scenă, muzică, dans, modă şi tot ce înseamnă arta. Am participat la toate concursurile de Miss posibile şi le-am câştigat pe toate, şi asta nu pentru că eram cine ştie ce frumuşete, ci datorită faptului că mă simţeam în elementul meu pe scenă şi acolo întotdeauna străluceam.


Vezi imagini cu Roxana Condurache

Copilăria mea a decurs în săli de repetiţii pentru trupa de dans, în sălile de clasă de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, la cafenele unde citeam cu orele  alături de prietenele mele, la prezentări de modă şi şedinţe foto. La 16 ani am început să lucrez cu o agenţie de modele din Iaşi, iar la 19 ani am hotărât să mă mut la Bucureşti pentru a deveni "o mare actriţă" - exact aşa le-am spus apropiaţilor.

Mi-a povestit mama că încă de mică ştiam nenumărate poezii şi îmi plăcea să le spun musafirilor. În liceu mi s-a oferit şansa să joc pentru prima dată într-o piesă de teatru, şi uite aşa mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fac asta toată viaţa.

Ai urmat cursuri speciale de actorie, ai jucat în piese în timpul liceului?

Am jucat în două piese de teatru organizate de profesoara de limba română : "O scrisoare pierdută" şi "Take, Ianke şi Cadâr". Când am terminat liceul, a urmat un an în care m-am pregătit pentru admiterea la Facultatea de Teatru, alături de Ruxandra Bucescu şi Călin Chirilă. Ei au fost mentorii mei în Iaşi.

Citeşte şi: Constantin Puşcaşu - Joacă alături de Nicolas Cage (PORTRET)

Care sunt planurile tale de viitor? În ce roluri te mai pot urmări fanii?

Momentan lucrez la un mediu metraj care se numeşte "Noaptea Ielelor", regizat de Olimpia Stavarache, o poveste care mi-e foarte dragă şi unde interpretez un personaj la care ţin foarte mult. Totodată pregătesc şi o piesă de teatru a cărei temă este trauma femeilor în timpul războiului din Bosnia.

Când te întorci în Iaşi şi cum îţi place să-şi petreci timpul atunci când ajungi în Moldova? Ce te leagă de Iaşi?

Voi trece prin Iaşi probabil când mă voi întoarce din Toronto, de la Premiile Genie, în martie. Întotdeauna mă simt minunat în Iaşi, alături de familie şi prietenii pe care îi am acolo. De-abia aştept să o văd pe nepoţica mea, care a împlinit 2 ani de Ziua Îndrăgostiţilor!

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele evenimente din Iaşi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările