FOTO Tancuri, maşini de intervenţie sau ambulanţe, la dispoziţia ieşenilor cu ocazia Zilei Naţionale

FOTO Tancuri, maşini de intervenţie sau ambulanţe, la dispoziţia ieşenilor cu ocazia Zilei Naţionale

Civilii au putut vedea cum funcţionează echipamentele celor care le salvează viaţa. În imagine, un copil la volanul unei maşini de intervenţia a pompierilor FOTO Ionuţ Benea

Municipalitatea ieşeană a deschis sărbătoarea Zilei Naţionale a României printr-o expoziţie de tehnică militară, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe autospeciale ale Jandarmilor, Poliţiei, Penitenciarului sau Armatei au putut fi admirate de ieşeni începând cu sămbătă. Astăzi, ceremonia de sărbătoare va debuta printr-un concert folcloric susţinut de artiştii Petrică Mâţu Stoian, Laura Lavric, Maria Ghinea, Zenaida Julea şi Nicolae Glib. 

Ulterior, va avea loc o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi şi ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, după care oficialităţile vor depune coroane. 

“Foarte important să venim în număr cât mai mare pentru că românii au nevoie de aceste simboluri. Sunt mulţi ieşeni care nu ştiu rolul Iaşului în înfăptuirea Unirii Mari şi atunci cred că ar fi foarte bine să venim cu toţii şi să fim solidari şi cu istoria Iauşlui şi a Romţniei şi cu modelele pe care le-am avut în istorie“, a precizat primarul Gheorghe Nichita. 

După depunerea coroanelor, la Iaşi, va fi o paradă militară la care vor fi angrenate 39 de vehicule. La final, autorităţile locale au pregătit 7.500 de porţii de fasole pentru participanţi, precum şi vin fiert. 

Citeşte şi:


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: