FOTO VIDEO Cum arată cel mai nou spaţiu de creaţie pentru domeniul tehnic destinat tinerilor dintr-un important centru universitar

FOTO VIDEO Cum arată cel mai nou spaţiu de creaţie pentru domeniul tehnic destinat tinerilor dintr-un important centru universitar

Spaţiu inovativ de studiu în Iaşi FOTO Fab Lab

Un spaţiu polivalent, destinat studenţilor de la facultăţile Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ şi de la cele ale Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, dar nu numai, şi-a deschis joi porţile. Fab Lab Iaşi este amenajat în apropiere de campusul din Tudor Vladimirescu, într-o hală de peste 700 de metri pătraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare „laborator“ tehnic din Regiunea de Nord-Est a fost inaugurat, la Iaşi. Arhitecţi ieşeni au lucrat la conceptul spaţiului polivalent Fab Lab, care oferă de la zone de demonstraţii la săli de curs şi birouri didactice.

„Spaţiul va funcţiona ca o platformă independentă care să catalizeze inovaţia şi colaborarea adresată comunităţii tehnice din Iaşi. Scopul acestui proiect este să dezvolte programe de stimulare a studenţilor şi absolvenţilor de la facultăţile de profil tehnic pentru facilitarea inovaţiei, a fabricaţiei digitale şi a spiritului antreprenorial în rândul acestora“, a punctat Dan Zaharia, coordonatorul proiectului.

Potrivit acestuia, pe lângă un spaţiu de studiu şi lucru flexibil, Fab Lab va oferi posibilitatea tinerilor de a lucra cu maşini cu comandă numerică, vor putea fi folosite imprimante 3D, echipamente de gravare sau taiere cu laser, maşini de frezat sau imprimante de circuite electronice.


* VIDEO şi FOTO Fab Lab Iaşi

„Cu un program de acces extins, cu trei săli de conferinţe cu capacitate de 20-50 de persoane, cu aproape 100 de posturi de lucru fixe şi mobile, dotat cu acces la internet de banda larga şi sistem de video-conferinţe, Fab Lab Iaşi îşi doreşte să coaguleze comunitatea tehnologica din Iaşi, să sprijine organizarea unor evenimente de profil, să promoveze proiectele dezvoltate aici pentru a pune în valoare polul regional de talente precum şi spiritual întreprinzător“,  a declarat coordonatorul proiectului.

Tinerii vor putea beneficia de spaţiul din Tudor Vladimirescu în baza unei recomandări din partea unui cadru didactic şi va trebui să demonstreze că lucrează la un proiect.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

 

Imagini din aceeasi galerie
  • Spaţiul din Tudor Vladimirescu FOTO Fab Lab
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările