FOTO Ce au cerut experţii de la Banca Europeană de Investiţii când au vizitat amplasamentul viitorului Spital Regional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi ai Ministerului Sănătăţii au participat la o şedinţă de lucru organizată pentru realizarea Spitalul Regional de Urgenţă, o investiţie de peste 150 de milioane de euro.

Autorităţile locale şi judeţene, precum şi reprezentanţii instituţiilor implicate în realizarea utilităţilor ce urmează să deservească unitatea medicală au prezentat stadiul actual al proiectului.

La întâlnirea de luni, de la Iaşi, au fost prezenţi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de BEI, consultantul BEI, Johan Bayer, iar din partea Ministerului Sănătăţii au participat Gina Stan, specialist din cadrul Departamentului Monitorizare şi Implementare Spitale Regionale şi Eugenia Petrescu, expert Unitatea de Management a Proiectului. Participanţii la discuţii au vizitat amplasamentul de 120.000 de metri pătraţi pe care va fi ridicat spitalul.

Potrivit oficialilor de la Consiliul Judeţean Iaşi, până la finalul acestei săptămâni, vor fi eliberate şi ultimele două avize necesare pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cele de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. În aceste condiţii, PUZ-ul poate fi depus spre avizare la Consiliul Judeţean, până la finalul lunii martie.

„În cadrul întâlnirii, au fost discutate detalii ce ţin de realizarea căilor de acces, a reţelelor de apă şi canalizare, dar şi stabilirea unei locaţii potrivite pentru înfiinţarea unui punct de aterizare pentru elicopterele SMURD. Managerul de proiect din cadrul BEI, Martin Schriever, a precizat că este foarte important ca viitorul Spital Regional de Urgenţă să dispună de căi de acces proprii, fără ca acestea să se intersecteze sau să deservească şi alte obiective care ar putea întârzia accesul ambulanţelor către unitatea medicală“, au transmis oficialii CJ Iaşi.

Spitalul Regional de Urgenţă va deservi toate judeţele Moldovei, urmând să dispună de 750 – 780 de paturi. Suma necesară pentru construirea unităţii medicale este de 150 – 200 de milioane de euro. Comisia Europeană va contribui cu 50 de milioane de euro, alte 50 de milioane de euro vor fi asigurate dintr-un credit contractat de Guvern la Banca Europeană pentru Investiţii, iar restul finanţării va fi asigurată de la bugetul de stat. Astfel de investiţii vor mai fi realizate la Cluj şi la Craiova. 

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite