FOTO Povestea celor mai proşti hoţi din România. Cum i-a prins un danez pe românii care i-au furat telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre imaginile postate de cetăţeanul danez căruia i s-ar fi furat telefonul
Una dintre imaginile postate de cetăţeanul danez căruia i s-ar fi furat telefonul

Un bărbat din Danemarca a postat zilele trecute fotografii cu mai mulţi români care i-au furat telefonul şi care au folosit aparatul pentru a se poza în diferite ipostaze, în judeţul Iaşi, inclusiv cu o maşină cu numere de înmatriculare la vedere. Românii nu ştiau că telefonul furat este conectat la contul online al proprietarului.

Un ieşean şi-a făcut prietenii de râs pe internet, după ce a realizat zeci de fotografii cu aceştia, în diverse ipostaze, folosindu-se de un telefon ce ar fi fost furat. 

Un cetăţean din Danemarca, Bjarne Neiiendam, a postat pe 8 iunie, pe contul personal de Facebook, 22 de fotografii în care tânărul Radu, ce are în jur de 20 de ani, apare alături de mai mulţi prieteni de ai săi în oraşul Hârlău. 

În postarea sa, danezul spune că cel care i-a furat telefonul nu a dezactivat conexiunea pe care celularul o avea cu un cont online, toate pozele realizate pe telefon ajungând, automat, pe calculatorul său. Neiiendam susţine că deţine 60 de fotografii realizate de hoţi cu telefonul ce i-a fost furat.

“Hei tu cel care mi-ai (împrumutat) telefonul te rog să-l returnezi. Îmi dau seama că eşti tu fiindcă am multe dintre pozele făcute de tine. Uite unele dintre ele... La ce te gândeai?”, a scris danezul. 

Mesaje împotriva românilor 

Într-una dintre imaginile ajunge pe Facebook şi care au fost realizate cu telefonul furat apare, în clar, şi o maşină căreia i se văd plăcuţele de înmatriculare, având număr de Iaşi. Postarea lui Neiiendam s-a bucurat de o popularitatea impresionantă pe Facebook, nu mai puţin de 6.200 de utilizatori ai reţelei Facebook distribuind fotografiile cu ieşenii. Prietenii danezului au făcut chiar o investigaţie pe cont propriu, ajutaţi de alte persoane din România, reuşind să îl identifice pe Radu, cel care este incriminat ca fiind hoţul telefonului. 

romani telefon furat

Multe dintre comentariile postate pe contul danezului sunt jignitoare la adresa românilor. “România! Surpriză!”, scrie un utilizator în timp ce altul a postat “Ura pentru deschiderea graniţelor!”. Tot la comentariile danezului, o prietenă de-a victimei spune că a fost contactată de o româncă pe care nu o cunoaşte şi care şi-a cerut scuze “în numele românilor”, pentru toate furturile comise de compatrioţii noştri în Danemarca.

"Persoana vătămată ar trebui să facă o sesizare la autorităţile din ţara în care a avut loc furtul”, a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 
romani telefon furat

Caz similar petrecut acum doi ani 

Un caz similar a avut loc în 2013, atunci când un spaniol a postat mai multe fotografii, pe un blog, cu cei care i-ar fi furat un smartphone. La fel ca şi în cazul de faţă, presupusul hoţ a realizat mai multe fotografii cu telefonul victimei în timp ce acesta era contectat la un cont de tip Dropbox. Fotografiile respective au făcut, de asemenea, înconjurul internetului unele dintre ele conţinând ipostaze de la petreceri, în care apăreau şi manelişti.

Citeşte şi:

Românul acuzat de furt în urma unui selfie a fost identificat. Ce scuză a găsit tânărul care s-a pozat cu telefonul furat

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite