FOTO Mesajul obscen transmis PSD de un grup de elevi din Iaşi după festivitatea de absolvire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt elevi de la Liceul Teoretic „Miron Costin“ din Iaşi le-au transmis marţi, 22 mai, un mesaj social-democraţilor, prin intermediul Facebook.

După festivitatea de absolvire care a avut loc într-o sală a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, câţiva elevi ai unei clasei a XII-a au format cu ajutorul unor litere lipite pe tocă un mesaj pentru Partidul Social Democrat - „M*** PSD”.

Poza a fost postată pe Facebook de una dintre eleve, alături de îndemnurile „mergi la vot”, „fără penali în funcţii publice”, „26 mai”. Imaginea a fost distribuită în mai multe grupuri şi apoi preluată de mai multe persoane, stârnind atât reacţii pozitive, cât şi negative.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ susţin că aceasta a fost poziţia elevilor după ce activitatea s-a încheiat şi că în şcoală nu se face politică. De asemenea, aceştia spun că în aceeaşi zi o altă instituţie a avut festivitatea de absolvire în acelaşi loc, aşa că deşi imagina a fost publicată de o elevă a Liceului „Miron Costin”, nu sunt siguri că cei surprinşi în fotografie învaţă tot în instituţia lor.

„În şcoala noastră nu se face politică. Fotografia este făcută în afara spaţiului şcolar. Deşi elevii care au postat erau din unitatea noastră, noi am aflat că acolo au mai fost activităţi. Şcoala va analiza dacă elevii din fotografie provin de la şcoala noastră şi va decide ulterior ”, a precizat Larisa Târzianu, purtătorul de cuvânt al Liceului Teoretic „Miron Costin”.

Contactaţi de „Adevărul, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) nu au dorit să comenteze situaţia, susţinând că e datoria conducerii să discute subiectul.

Poza a fost ulterior ştearsă de pe Facebook, cel mai probabil, la solicitarea reprezentanţilor liceului.

Citiţi şi:

Mesajul transmis premierului de un adolescent, după ce ar fi fost ameninţat de jandarmi: „Stimată doamnă, vă anunţ că ştiu ce vreau de la viaţă”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite