FOTO Lecţia de viaţă predată de două copile care au dus la Poliţie un portofel cu bani: “Pe noi familia aşa ne-a învăţat”

FOTO Lecţia de viaţă predată de două copile care au dus la Poliţie un portofel cu bani: “Pe noi familia aşa ne-a învăţat”

Două copile de clasa a VI-a dintr-un sat din judeţul Iaşi au fost premiate de Poliţie după ce au restituit un portofel cu bani găsit pe stradă. Micuţele spun că aşa au fost învăţate în familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioana Buzatu şi Georgiana Tărăboi, ambele de 11 ani, eleve în clasa a VI-a, au descoperit în urmă cu câteva săptămâni, la scurt timp după ce au ieşit de la şcoală, un portofel în care se afla suma de 400 de lei. Copilele spun că atât de acasă cât şi de la şcoală au fost educate că nu trebuie să păstreze ceea ce nu le aparţine, aşa că au luat decizia să ducă bunul la Poliţie. 
 
“Ar trebui să înveţe şi alţi oameni care găsesc portofele că trebuie să le dea înapoi proprietarilor. De acasă şi de la şcoală am fost educată că nu e frumos să luăm ce nu ne aparţine”, a spus Ioana Buzatu. 
 
La rândul ei, mult mai emoţionată, Georgiana Tărăboi a spus că educaţia primită în familie şi la şcoală au făcut-o să procedeze în acest fel. 
 
Cele două minore au fost premiate, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, de chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Iaşi, care le-a oferit câte o plachetă. Acesta l-a mai premiat şi pe preotul Adrian Amaziliţie (foto jos), de la Horpaz, cel care în urmă cu câteva săptămâni a găsit un portofel cu o sumă mare de bani, pierdut de un cetăţean din Republica Moldova, pe care l-a restituit, de asemenea, la Poliţie. 
   
 
Scripniciuc i-a mai oferit o plachetă şi agentului Mihai Morariu, de la Biroul Rutier, care a ieşit recent la pensie. “Am acordat aceste plachete unor cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi pentru nişte gesturi onorante pentru întreaga comunitate şi anumite restituirea unor portofele posesorilor de drept”, a spus Ioan Scripniciuc, care i-a felicitat pe toţi cei care au fost premiaţi ieri. Plachete de mulţumire au primit din partea şefului Poliţiei şi mai mulţi subordonaţi de-ai săi, care au avut rezultate foarte bune în cursul acestui an. 
 
Scripniciuc i-a felicitat şi pe colegii săi care, cu ocazia Zilei Naţionale a României, au fost avansaţi în grad de către reprezentanţii ministerului. Cinci poliţişti, Florin Băncianu, Constantin Isari, Petru Bălteanu, Costel Drumea şi Dumitru Simionescu au devenit, de ieri, prin avansarea în grad, comisari şef. În total, 215 agenţi şi 54 de ofiţei din cadrul IPJ Iaşi au fost avansaţi.  
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: