FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii clanului interlop Tănase de la Iaşi au săpat un mormânt în curtea vilei în care locuieşte senatorul Ionel Agrigoroaei, ameninţându-l pe acesta cu moartea. Demnitarul a cerut vicepremierului Gabriel Oprea protecţie specială, spunând că viaţa îi este pusă în pericol. Serviciile speciale, Poliţia şi DIICOT au fost informate despre acest caz fără precedent. “Adevărul” vă prezintă lista ameninţărilor primite de senatorul ieşean.

Parlamentarul Ionel Agrigoroaei a formulat sâmbătă o plângere penală la Poliţie, dar şi o solicitare către ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, în care susţine că viaţa îi este pusă în pericol după ce a primit mai multe ameninţări directe că va fi ucis. Agrigoroaei este terorizat de aproximativ trei săptămâni de către un tânăr de 19 ani, pe nume Vandam Constantin, membru al familiei ţigăneşti Tănase. 

Tânărul a săpat zilele trecute o groapă în curtea în care locuieşte Ionel Agrigoroaei, despre care i-a spus acestuia că îi va fi mormânt. Situaţia a degenerat sâmbătă, atunci când, la orele dimineţii, acelaşi Vandam i-a spus soţiei senatorului că “este păcat că trebuie să moară atât de tânără”. În aceeaşi zi, pe lângă plângerea înaintată Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, Agrigoroaei a formulat o interpelare ministrului Gabriel Oprea, vicepremier al României, în care solicită protecţia din partea Serviciului de Pază şi Protecţie sau din partea unei alte structuri a statului. 

Vandam a ajuns în urma unei licitaţie în casa senatorului

Cea mai clară dovadă a intimidării la care membrii clanului Tănase îl supun pe senatorul Ionel Agrigoroaei este groapa săpată în curtea sa, de către tânărul Vandam Constantin (foto jos). Acesta din urmă este acelaşi care, în luna mai a acestui an, a atacat cu un topor reprezentanţii unui service auto, imaginile făcând, la vremea respectivă, înconjorul presei naţionale. Vandam Constantin a devenit proprietar pe un corp de clădire al vilei în care locuieşte Agrigoroaie în urmă cu câteva luni. Modul de dobândire a acelui corp este bizar. 

image

Din cauza unui credit neplătit către Piraeus Bank, executorii judecătoreşti au scos la licitaţie corpul C1 al imobilul de pe stradela Scăricica nr. 2, situat la aproximativ 300 de metri de Bojdeuca lui Ion Creangă. A fost scos la licitaţie doar acel corp întrucât doar el fusese pus gaj în momentul în care Ionel Agrigoroaei a contractat împrumutul. După finalizarea procedurilor de executare, Vandam Constantin s-a mutat în partea sa de casă, separată de un zid de restul imobilului, în care continuă să locuiască Ionel Agrigoroaei şi familia sa. Bizareria acestui caz este reprezentată de modul în care un tânăr de 19 ani, care spune despre sine, pe Facebook, că a studiat la “şcoala de jmecheri”, a aflat despre această licitaţie şi a plătit 37.000 de euro pentru a intra în posesia corpului de clădire. 

   

image

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, între cele două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României, Vandam Constantin s-a mutat în partea sa de casă. Potrivit solicitărilor înaintate autorităţilor, dar şi a declaraţiilor oferite de către Ionel Agrigoroaei, din acel moment a început o amplă acţiune de intimidare, scopul final fiind, susţine senatorul, evacuarea sa din întregul imobil. 

“În ultimele săptămâni am fost ameninţat cu moartea sau mi s-a spus că voi rămâne paralizat de cel

image

puţin 30 de ori. Modul în care această persoană pune problema în discuţiile pe care le are cum mine, invocând des chestiuni politice, mă face să cred că cineva o incită să facă aceste fapte ilegale, urmărind probabil un interes”

, a precizat Ionel Agrigoroaei. (foto dreapta)

Ameninţările

Ionel Agrigoroaei spune că, frecvent, Vandam Constantin vine cu zeci de persoane de etnie romă, sau chiar cu copii, creând scandal şi deranjându-i în mod intenţionat atât pe membrii familiei sale cât şi pe vecini. De asemenea, rudele şi prietenii senatorului ar fi fost ameninţate de mai multe ori, de cele mai multe ori spunându-li-se că vor rămâne paralizaţi. De exemplu, Vandam Constantin i-ar fi spus parlamentarului: “ai să vezi tu ce-ai să păţeşti. Nici n-aş vrea să fiu de faţă să-ţi văd privirea”

De asemenea, Vandam i-ar fi sugerat senatorului că groapa săpată în curtea sa este pentru el, dar şi că va face în aşa fel încât să ajungă la puşcărie, unde va “avea viaţă grea”. Un membru al cabinetului senatorial al lui Agrigoroaei a fost de asemenea ameninţat că va rămâne paralizat, acesta refuzând o perioadă să mai vină la serviciu, de teamă. Fratelui senatorului, tânărul i-ar fi zis: “Am să te las paralizat de-ai să-ţi blestemi zilele şi ai să-ţi doreşti să mori”. Toate aceste ameninţări, precum şi fotografii cu groapa săpată în curtea vilei în care locuieşte senatorul au fost ataşate plângerii depuse sâmbătă la Poliţie. 

image

De acest caz a fost informată, de asemenea, şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi din informaţiile “Adevărul” şi serviciile secrete. Vandam Constantin a postat şi pe Facebook o serie de ameninţări ce par a i se adresa senatorului Ionel Agrigoroaei. “Orice început are şi un sfârşit, dar pentru unii oameni sfârşitul o să fie tragic (n.r. corectura gramaticală aparţine redacţiei)”, a postat acesta. Pe aceeaşi reţea socială, Vandam a postat fotografii cu copilul său înconjurat de bani sau alături de ceea ce pare a fi o armă de foc. 

image

Vandam Constantin a fost cercetat pentru distrugere după ce, în luna mai a acestui an a atacat cu un topor reprezentanţii unui service auto. Din informaţiile “Adevărul”, victima de atunci ar fi renunţat la plângere

Citeşte şi: 

Bătaie generală într-un club de fiţe din Iaşi

VIDEO Bătaie într-un fast food din Iaşi. Şi-au împărţit pumni şi picioare sub ochii clienţilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite