FOTO VIDEO Imagini inedite cu alaiurile de sărbători care au colindat pe străzile Iaşiului

FOTO VIDEO Imagini inedite cu alaiurile de sărbători care au colindat pe străzile Iaşiului

Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” FOTO Facebook Maricel Popa

La cea de-a 50-a ediţie a Festivalul folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă” de la Iaşi au participat alaiuri din ţară şi străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşenii au primit duminică 20 de alaiuri din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Iaşi, Maramureş, Suceava, Vaslui, Tulcea, din Republica Moldova şi regiunea Cernăuţi – Ucraina. Peste 500 de participanţi au luat parte la Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ştefan cel Mare şi Sfânt, Piaţa Unirii, str. Lăpuşneanu, Piaţa „Mihai Eminescu”. Ulterior, alaiurile s-au oprit la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, unde au susţinut un spectacol.

Potrivit organizatorilor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, la festival auvenit Colindătorii din Monor – Bistriţa-Năsăud, Colindătorii din Măguri-Răcătău – Cluj, Alaiul „Capra” de la Butea – Iaşi, Alaiul „Căiuţii” de la Fântânele – Iaşi, Alaiul „Berbecii” de la Fântânele – Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Oboroceni – Heleşteni, Iaşi, Alaiul de obiceiuri din Mirosloveşti – Iaşi, Alaiul de colindători din Mogoşeşti – Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Pârcovaci – Hârlău, Iaşi, Alaiul „Ursul” de la Bădeni – Scobinţi, Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Sticlăria – Scobinţi, Iaşi, Alaiul „Pluguşorul cu felinar” din Tătăruşi – Iaşi.


* Sursa video Facebook Constantin Ciofu

Totodată, în capitala Moldovei au mai ajuns Alaiul de colindători din Strâmtura – Maramureş, Alaiul de obiceiuri din Vama – Suceava, Alaiul de obiceiuri din Volovăţ – Suceava, Alaiul de colindători din Pogoneşti – Vaslui, Grupul de colindători din Jijila – Tulcea, Grupul de colindători de la Cricova – Republica Moldova, Alaiul „Căiuţii” din Mihoreni – raionul Herţa, Ucraina, Grupul de colindători „Ţărăncuţa” din Marşinţi – raionul Noua Suliţă, Ucraina. Evenimentul a fost susţinut financiar de Consiliul Judeţean Iaşi.


* Sursa FOTO Facebook Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Citeşte şi:

FOTO VIDEO „Arhiva vie“, o colecţie de documente despre viaţa satului, prezentată în premieră naţională

Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” FOTO Facebook Maricel Popa

Imagini din aceeasi galerie
  • Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” FOTO Facebook Maricel Popa
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările