FOTO Elevul spânzurat de la Iaşi era dublu medaliat cu argint la olimpiada naţională de informatică

FOTO Elevul spânzurat de la Iaşi era dublu medaliat cu argint la olimpiada naţională de informatică

Robert Ciobanu era un elev eminent, medaliat la mai multe competiţii naţionale de informatică

Robert Ciobanu (14 ani) şi-a pus capăt zilelor fără ca nimeni din familie să îşi poată explica gestul. Elevul era primul la învăţătură în clasa sa şi medaliat cu argint la două olimpiade naţionale de informatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Olimpicul s-a spânzurat miercuri seară, pe 16 octombrie, fiind găsit de părinţii săi în vila în care locuiau, în cartierul ieşean Bucium. 

Robert Ciobanu era cel mai bun din clasa sa, el fiind elev al Liceului Teoretic “Grigore Moisil”. Mama adolescentului este profesoară la unul dintre cele mai bune licee din Iaşi, “Emil Racoviţă”, în timp ce tatăl său este inginer.

Robert era foarte bun la informatică, fiind medaliat cu argint la două olimpiade naţionale la această materie, în 2011 şi în 2012. El a mai avut rezultate foarte bune şi la alte concursuri şcolare de specialitate.

„Suntem şocaţi, atât noi, cât şi profesorii şi colegii de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, unde învăţa băiatul. Era un copil olimpic la informatică, cu rezultate foarte bune la şcoală. Din mediul şcolar, nimic nu l-ar fi împins la un asemenea gest. Nu existau conflicte sau tensiuni în clasă. Suntem alături de părinţi, toată lumea este înmărmurită“, a spus pentru Ziarul de Iaşi Sabina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.


Robert (în roşu), alături de alţi colegi cu care a participat la olimpiada naţională de informatică din 2012

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând ca legiştii să efectueze necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Nu se cunosc încă motivele care l-au împins pe Robert să se sinucidă. Apropiaţii săi spun că acesta nu părea deprimat în ultima perioadă. De asemenea, minorul nu a lăsat un bilet prin care să îşi explice gestul. 

„Se fac cercetări pentru stabilirea cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul. Nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracţiuni“, a spus şi Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

CITEŞTE ŞI 

FOTO Mesajul sfâşietor al iubitei studentului din Iaşi care s-a sinucis în cămin: „Visam la un viitor împreună, nu mai pot spune multe, nu am puterea”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: