FOTO Ce droguri se vindeau la festivalul unde a petrecut designerul Răzvan Ciobanu înainte de moarte. Trei tineri au fost arestaţi în ziua fatidică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Borş şi Theodor Ungur FOTO Facebook
Teodor Borş şi Theodor Ungur FOTO Facebook

Trei persoane au fost arestate la Iaşi într-un dosar de trafic de droguri în care acuzaţiile se leagă de festivalul la care designerul Răzvan Ciobanu a petrecut înainte de a muri într-un accident rutier.

Theodor Ungur, Cătălin Grozavu şi Teodor Borş, ultimul dintre ei fost rugbist de performanţă, au fost arestaţi pentru 30 de zile în prima zi de Paşte. Primii doi au contestat decizia judecătorilor însă joi, 2 mai, Curtea de Apel Iaşi a menţinut arestarea.

Tinerii sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, ei fiind prinşi în flagrant în data de 27 aprilie, la Constanţa. Ei ar fi comercializat droguri în Bacău, Iaşi şi Constanţa, anchetatorii susţinând că ar fi urmat să furnizeze stupefiante şi la festivalul Sunwaves, unde a petrecut în noaptea de 27 spre 28 aprilie şi designerul Răzvan Ciobanu.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anilor 2018-2019, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul G. M. C. s-a aprovizionat periodic cu cantităţi importante de droguri de mare risc (cocaină şi MDMA), pe care le-a comercializat atât în mod personal cât şi prin intermediul altor persoane din anturajul său,  printre care şi inculpatul U. T., pe piaţa ilicită din municipiile  Bacău, Iaşi, Constanţa, obţinând astfel importante beneficii materiale”, au precizat procurorii DIICOT.



În noaptea de 26 spre 27 aprilie, la ora 22.45, Theodor Ungur a fost prins în flagrant la intrarea de la festival. Avea asupra sa 50 de pastile de ecstasy. Anchetatorii acuză că Grozavu ar fi un apropiat de „staff-ul/personalul organizatorilor festivalului”, iar în cursul zilei/serii de 27.04.2019 urma să-i distribuie o cantitate importantă de cocaină lui Theodor Ungur.

colaj droguri
colaj droguri

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că la data de 24.04.2019, inculpatul G. M. C. a rezervat, pentru perioada 24.04.2019 - 02.05.2019,  o cameră  într-un  hotel  situat în municipiul  Constanţa, staţiunea Mamaia, unde deţinea o importantă cantitate de cocaină, în vederea comercializării participanţilor la festival”, au mai arătat anchetatorii.

Pe 27 aprilie anchetatorii au efectuat percheziţii în camera de hotel al lui Cătălin Grozavu, unde a fost găsită cantitatea de 55 de grame de cocaină. De asemenea, în camera de hotel al lui Theodor Ungur s-au găsit 158 de pastile de ecstasy, dar şi 25 de grame de cristale ce conţinea MDMA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite