FOTO Şantierul Palatului de Justiţie din Iaşi, sub monitorizarea arheologilor

FOTO Şantierul Palatului de Justiţie din Iaşi, sub monitorizarea arheologilor

Muncitorii care lucrează la şantierul Palatului Justiţiei au găsit rămăşiţe din infrastructua de acum 80 de ani

Istoricii povestesc că zona din Târgu Cucu, acolo unde va fi ridicat noul Palat de Justiţie este „punctul zero al istoriei evreieşti din Moldova“ şi a fost pusă sub supraveghere.

Ştiri pe aceeaşi temă

FOTO Ţevi de apă şi capace de canal găsite în şantierul de la Palatul Justiţiei

„Este punctul zero al istoriei evreieşti din Iaşi şi din Moldova. Acolo comunitatea evreiască a fost concentrată înaintea Primului Război Mondial şi în perioada interbelică. Au fost construite locuinţe, dughene, şcoli, în apropiere avem Sinagoga“, a spus Vasile Munteanu, şeful Direcţiei de Cultură.


(Vezi mai multe imagini de la şantier)

Lucrările de construcţie a Palatului Justiţiei care au început la mijlocul lunii octombrie au fost puse sub supraveghere de către arheologi. Specialiştii au găsit deocamdată doar vestigii ale modernităţii, adică bucăţi de fier, beton, ţevi, cărămizi şi capace de canal, însă o echipă de arheologi monitorizează permanent săpăturile. „O echipă a Institutului Arheologic a Academiei Române supraveghează în permanenţă lucrările“, a mai spus Munteanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările