Fostul deputat UNPR Luminiţa Iordache a fost condamnat după ce şi-a angajat fiica la biroul parlamentar

Fostul deputat UNPR Luminiţa Iordache a fost condamnat după ce şi-a angajat fiica la biroul parlamentar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a condamant-o la şase luni de închisoare cu suspendare pe Luminiţa Iordache, fost deputat din partea UNPR şi PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sentinţa magistraţilor bucureşteni nu este definitivă şi poate fi atacată la completul de cinci judecători de la Curtea Supremă. Prin aceeaşi sentinţă, Luminiţa Iordache a mai fost obligată la plata a 700 de lei cheltuieli judiciare. 

Ea va avea un termen de `ncercare de doi ani şi jumătate. Potrivit procurorilor, Lumiţa Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi ar fi avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată (din februarie 2009 până la sfârşitul mandatului). 

În baza acelui contract, fiica fostului deputat ar fi obţinut în mod direct un folos material în cuantum total de 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor. Luminiţa Iordache a fost deputat în mandatul 2008-2012 din partea PSD şi UNPR. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: