Fost primar din Iaşi acuzat de fraudă cu fonduri europene

Fost primar din Iaşi acuzat de fraudă cu fonduri europene

Sala de judecata

Constantin Coţofanu, fostul primar al comunei Şipote, şi Dorin Mircea Malii, fostul viceprimar, au fost acuzaţi că au fraudat fondurile europene destinate modernizării căminului cultural şi bibliotecii din localitate. Prejudiciul este de 25.167 de euro şi 35.782  lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Coţofanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi pentru  folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene,  înşelăciune şi fals intelectual.

Dorin Mircea Malii, fostul viceprimar al comunei Şipote, Constantin Laurenţiu Burlacu, angajat in cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iaşi, Maria Ciobanu, contabil şef în cadrul Primăriei Şipote, Maria Sufragiu, tehnician constructor în cadrul Primăriei Şipote, Dan Simin, inginer constructor,Ioan Chirvase, secretar al comisiei de recepţie şi diriginte de şantier, au fost trimişi şi ei în judecată pentru complicitate la înşelăciune şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în 2008, Consiliul Local Bârnova a devenit beneficiarul proiectului "Centru de cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul artelor şi meşteşugurilor", cu finanţare din fonduri PHARE.

UPDATE Rectorul UMF Iaşi, cercetat într-un dosar de corupţie cu fonduri europene, nu are voie să părăsească ţara FOTO

Opt persoane, printre care un primar, un fost şef de post, un notar şi un fost şef de la Cadastru, au fost acuzate de afaceri ilegale cu terenuri


În cadrul acestui proiect, în cursul anului 2010, inculpatul Coţofanu Constantin, în calitate de primar, de reprezentant legal al beneficiarului şi de preşedinte al comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor, în scopul de a obţine fără drept ultima tranşă din banii acordaţi în cadrul proiectului, a prezentat autorităţii contractante mai multe documente false (procesul verbal de recepţie şi referatul privind execuţia lucrărilor) din care rezulta în mod nereal că lucrările au fost executate şi că toate lucrările (consolidare, modernizare a bibliotecii şi căminului cultural) respectă prevederile proiectului. În demersul său, inculpatul Coţofanu Constantin a fost ajutat de membrii comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor", au precizat procurorii DNA, în rechizitoriu.

Astfel, Consiliul Local ar fi obţinut nelegal 25.167 euro din bugetul Uniunii Europene şi 35.782 lei din bugetul naţional. Pentru a recupera prejudiciul procurorii au pus sechestru pe bunurile inculpaţilor. Primul termen al procesului va fi la Judecătoria Iaşi pe 13 septembrie.

Constantin Coţofanu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările