Fost campion la box găsit mort într-o parcare din Iaşi. Celebrul sportiv şi-a pus capăt zilelor în maşină

Fost campion la box găsit mort într-o parcare din Iaşi. Celebrul sportiv şi-a pus capăt zilelor în maşină

Viorel Soroceanu FOTO Facebook Viorel Soroceanu

Viorel Soroceanu, fost campion naţional la box, a fost găsit fără suflare în maşina lăsată în parcarea unui centru comercial din Iaşi. A mai încercat să se sinucidă în 2005, dar atunci a fost găsit la timp şi a fost salvat de medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul de 63 de ani a fost găsit cu venele tăiate în maşina proprietate personală. Acesta ar fi lăsat un bilet de adio, în care îşi cerea iertare şi spunea că a recurs la gestul extrem din cauza bolii de ficat de care suferea de câţiva ani, potrivit bzi.ro.

„Bărbatul de 63 de ani a fost găsit decedat în seara zilei de 26 decembrie. Continuăm verificările pentru a stabili cu exactitate cauza decesului“, a declarat Anca Vâjâiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Viorel Soroceanu a plecat de acasă a doua zi de Crăciun, iar marţi seara a fost găsit cu venele tăiate în maşina lăsată într-o parcare din cartierul Nicolina.

Fostul sportiv a mai încercat să-şi ia viaţa, însă a fost găsit la timp de apropiaţi şi salvat. În 2005 a fost găsit într-o baltă de sânge într-un vestiar al Grupului Şcolar „Ion Holban“, dar medicii au intervenit la timp. În 2007, a ameninţat că se aruncă de pe acoperişul Clubului Voinţa şi că îşi dă şi foc, în semn de protest, fiind nemulţumit că nu mai avea unde să-şi desfăşoare şedintele de antrenament cu elevii. Era cunoscut ca unul dintre cei mai apreciaţi antrenori, mulţi tineri pregătiţi de el ajungând campioni naţionali şi mondiali. Viorel Soroceanu a fost campion naţional la box de două ori în 1972 şi 1973 şi a boxat cu campionul mondial din 1973, Howard Davis Jr.

Antrenorul era cunoscut în lumea sportivă ca fiind unul dintre cei mai trăsniţi boxeri. În 2001, numele său a apărut în presă şi pentru că îşi construise în Cimitirul „Sfântul Vasile“din Iaşi, un monument funerar în formă de ring de box. Mai mult, pe piatra funerară, a trecut numele său, data naşterii, dar şi data morţii. „Maestrul meu a plecat în lumea celor drepţi pe 6 noiembrie 2000, iar eu vreau să trăiesc până pe 6 noiembrie 2034. Adică să ajung la 80 de ani, ca şi el, dar cine ştie, pot muri şi mâine sau poimâine. Vorba aceea, când s-a terminat aţa de pe mosor nu mai ai ce să faci”, spunea la acea dată Viorel Soroceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările