Focar de coronavirus la secţia oncologică a Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Iaşi

Focar de coronavirus la secţia oncologică a Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Iaşi

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi   FOTO Adevărul

Şapte angajaţi ai Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 5 decembrie, în judeţul Iaşi au fost înregistrate două noi focare de coronavirus. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, un focar este la Clinica Hemato - Oncologice a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria" Iaşi. Un medic, patru asistente, o îngrijitoare şi un registrator din cadrul acestei unităţi medicale au fost diagnosticaţi cu COVID-19. 

„Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. A fost testat intreg personalul Clinicii de Hemato-Oncologie. S-a efectuat dezinfecţia etapizată a  spaţiilor clinicii”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Iaşi. 
 
Un al doilea focar de coronavirus a fost înregistrat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgenţă Iaşi, unde şapte angajaţi şi un beneficiar s-au infectat cu noul coronavirus. 
 
Personalul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Beneficiarul este izolat în centru, iar contacţii beneficiarei pozitive sunt carantinaţi în centru.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările