Fiul primarului din Botoşani, cursă cu maşina cu jointul în gură. Ce a păţit după ce a recunoscut că se droghează frecvent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Flutur în timpul percheziţiei FOTO Ziarul de Iaşi
Cosmin Flutur în timpul percheziţiei FOTO Ziarul de Iaşi

Judecătorii ieşeni l-au condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe Cosmin Flutur, fiul edilul-şef din Botoşani, Cătălin Flutur.

Cosmin Flutur (22 de ani) a fost găsit vinovat de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor interzise, sentinţa fiind definitivă. 

El ar fi comis fapta în 2016, pe când era student la Facultatea de Teh­­nică Dentară din cadrul Uni­versităţii „Apollonia“ din Iaşi. „Inculpatul a fost consumator de substanţe psi­hotrope - etnobotanice, fiind inclus în prezent în Programul Integrat de Asistenţă a Persoa­nelor Consumatoare de Dro­guri. În scopul tratării problemelor legate de consumul de droguri, inculpatul a fost im­plicat voluntar şi în alte servicii de terapie, în urma cărora a renunţat la consumul de substanţe psihotrope, aşa cum re­zultă din înscrisurile depuse la dosar la ultimul termen de ju­de­cată“, se arată în motivarea primei instanţe. 

În acelaşi document se arată că, pe 4 de­cembrie 2016, tânărul a venit la Iaşi având asupra sa o ţigară ce conţinea substanţe halucinogene. A fumat din ea în două rânduri, o dată chiar pe DE 583, în timpul condusului. Spre după-amiază a fost oprit în Iaşi, iar poliţiştii l-au testat, mai ales că băiatul era incoherent. Cosmin nu era băut însă „prezenta semne vizibile ale consumului de substanţe inter­zise“, motiv pentru care a fost a fost perche­zi­ţionat. 

Poliţiştii au descoperit in­clusiv un joint în maşină, şi l-au dus pe Flutur la spital, de unde i s-au preluat probe biologi­ce. Rezultatul a fost pozi­tiv pentru canabis. În timpul procesului, tânărul a recunoscut fapta. Pentru ţigara de marijuana găsită în maşina sa, băiatul primarului din Botoşani a fost cercetat de DIICOT, care a dispus renunţarea la urmărire penală.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite