Finul lui Crin Antonescu, condamnat în dosarul „Mită la prefect”, dat în urmărire generală. Poliţiştii cred că ar fi fugit în Republica Moldova

Finul lui Crin Antonescu, condamnat în dosarul „Mită la prefect”, dat în urmărire generală. Poliţiştii cred că ar fi fugit în Republica Moldova

Cristian Maftei este dat în urmărire generală FOTO Ziarul de Iaşi

Omul de afaceri ieşean Cristian Maftei este dat în urmărire general de ieri, 13 iunie, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare, însă nu s-a predat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afaceristul ieşean Maftei a fost condamnat în dosarul de corupţie al fostului prefect al judeţului Iaşi, Radu Prisăcaru, cel care a primit şi el, joi seară, o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare.
 
În dosar au mai primit condamnări cu executare şi avocatul Toni Baltag şi fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului, Flavius Ioniţă, ambii câte trei ani cu executare.
 
Cristian Maftei a fost un apropiat al PNL Iaşi, acesta fiind, în trecut, unul dintre principalii sponsori ai formaţiunii politice. Apropiat al lui Relu Fenechiu, Maftei a fost cununat la începutul anilor 2000 de fostul lider liberal Crin Antonescu. Maftei a fost căsătorit cu notăriţa Ioana Beldeanu, de care a divorţat între timp. 
 
Poliţiştii de la Biroul Urmăriri cred că Maftei s-ar ascunde în Republica Moldova şi aşteaptă relaţii de la omologii lor de peste Prut despre o eventuală trecere a afaceristului ieşean în ţara vecină. Între timp, oamenii legii au mers şi la mama lui Maftei, iar aceasta a precizat că nu a mai vorbit cu fiul de ei de câteva zile. Cristian Maftei locuia, în ultima perioadă, mai mult în Bucureşti. 
 
Între timp, Radu Prisăcaru, Toni Baltag şi Flavius Ioniţă au ajuns în Penitenciarul Iaşi acolo unde au fost cazaţi în Secţia 9, destinată celor aflaţi în carantină sau arestaţi preventiv. 
 
Timp de trei săptămâni, Radu Prisăcaru va fi coleg de sector cu fostul său mentor, Relu Fenechiu, aflat în puşcărie din februarie, după ce a fost condamnat la cinci ani de puşcărie în dosarul “Transformatorul”.
 
La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească, în urma unei retrocedări, doctorul ieşean Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag.Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: