Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, participă la protestul faţă de legile Justiţiei organizat la Iaşi

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, participă la protestul faţă de legile Justiţiei organizat la Iaşi

Mihai Şora a participat la protestul de la Iaşi FOTO George Chelaru

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, prezent în acest weekend la Iaşi, participă la protestul de duminică, 10 decembrie, din Piaţa Unirii din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 19.45 În jur de 500 de persoane au ieşit până la această oră la protest. 
 
Ora 19.15 Filosoful Mihai Şora s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Unirii. Se scandează „Păcat de sângele vărsat” şi „Ultima soluţie, înc-o revoluţie”. 
 
Ora 18.30 Câteva zeci de ieşeni se află acum în Piaţa Unirii din Iaşi 
 

La fel ca în majoritatea marilor oraşe din ţară, ieşenii au anunţat pe reţelele sociale că intenţionează să protesteze împotriva modului în care sunt dezbătute în Parlament legile justiţiei. 

Ieşenii sunt nemulţumiţi de actuala majoritatea guvernamentală, începând să se adune în jurul orei 18.00 în Piaţa Unirii din oraş. Acolo şi-a anunţat prezenţa şi Mihai Şora, care a declarat că va participa la protest la Viva FM. 

„Pentru că sunt solidar, în primul rând, cu interesele Ţării. Şi mulţimea care, în întregimea ei, constituie Ţara, simte, ştie (şi nu are nevoie să le treacă prin cântarul cel mai fin) nevoile Ţării: şi, de câte ori se simte lezată, ca ţară, de câte ori fiecare membru al Ţării se simte lezat – el, personal, pentru ţara lui –, eu sunt alături de el şi ies în stradă”, a explicat Mihai Şora de ce protestează. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: