Filmul incidentului aviatic de la Iaşi. „S-a cerut un pat de spumă, dar noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Aeronava WizzAir care a avut probleme cu trenul de aterizare s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşului. Echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă Aeroportul din Iaşi nu dispune de această facilitate.

Avionul companiei Wizz Air, care a decolat de la Eindhoven marţi, 28 septembrie, a zburat câteva minute bune deasupra Iaşului. Aeronava a întâmpinat probleme la aterizare, iar autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie.  

Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, a declarat că aeronava WizzAir s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşului. 

De asemenea, potrivit acestuia, echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă Aeroportul din Iaşi nu dispune de această facilitate.

„Aeronava s-a rotit de cinci ori deasupra Iaşului. S-a cerut un pat de spumă, dar din păcate noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului din Iaşi. 

El a adăugat că aeronava urmează să fie verificată de o echipă de specialişti. 

Avionul urma să ajungă la Iasi la ora 19.00, dar a aterizat cu o întârziere de aproape 40 de minute. Potrivit ISU Iaşi, Planul Roşu, declanşat la 19.25, a fost dezactivat la ora 19.40. La bord se aflau 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Pasagerii au povestit că echipajul s-a comportat exemplar şi că lor li s-a comunicat că ar exista unele probleme la trenul de aterizare.

În cursul serii de marţi, 28 septembrie, compania WizzAir a trimis un comunicat de presă în care a explicat situaţia. 

„O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iaşi pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranţă la destinaţie, aeroportul din Iaşi, şi este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air îşi cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu.”

Cursa aeriană WizzAir Iaşi-Bologna de marţi seară, 28 septembrie, a fost anulată. Zborul urma să fie efectuat cu aeronava care a avut dificultăţi la aterizare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Avansul pandemiei este de nestăvilit. Medic: Scenariul Lombardia se va repeta în România

Zilele Guvernului Cîţu sunt numărate. Competiţie de moţiuni în Parlament

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite