Filantropii Primăriei Iaşi. După ce edilul Chirica i-a cumpărat bebeluşului un teren de 250.000 de euro, un consilier PSD şi-a ajutat mama cu 130.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Nedelcu, cel din dreapta, a fost coleg de partid cu primarul Iaşului, Mihai Chirica FOTO Facebook/Vlad Nedelcu
Vlad Nedelcu, cel din dreapta, a fost coleg de partid cu primarul Iaşului, Mihai Chirica FOTO Facebook/Vlad Nedelcu

Vlad Nicolae Nedelcu (31 de ani), consilier local din partea PSD, susţine în declaraţia sa de avere că are de recuperat 52.000 de euro de la mama sa, Narciza Nedelcu, pe care, în anii precedenţi, a împrumutat-o cu 130.000 de euro.

Deşi este unul dintre cei mai tineri membri ai Consiliului Local Iaşi, Vlad Nedelcu este unul dintre cei mai avuţi politicieni care decid soarta municipiului. În cea mai recentă declaraţie de avere depusă de Nedelcu, acesta arată că are de recuperat 52.000 de euro de la mama sa, Narciza Nedelcu.

Aceasta este fosta şefă a Oficiului de Cadastru din Iaşi. 

Nu e primul document public din ultimii ani în care Nedelcu susţine că şi-a ajutat mama cu bani. Primele referiri privind împrumuturile acordate mamei apar în declaraţia de avere din 2016, în cea din 2017 Nedelcu precizând ca cea care i-a dat viaţă îi datora 130.000 de euro. 

Documentul referitor la avere publicat pe 19 mai mai arată că Vlad Nedelcu a împrumutat şi o firmă pe nume Plastic Inject SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, la această firmă Nedelcu nu figurează nici ca asociat şi nici ca administrator. Firma a obţinut autorizaţie pentru ridicarea unui incubator de afaceri, în 2018, emitent fiind Primăria Iaşi. Potrivit unor surse, firma ar fi condusă de o verişoară de-a lui Nedelcu.

Acelaşi document relevă şi ce bunuri mai deţine politicianul: 12 terenuri, agricole sau intravilane, 3 vile, 1 apartament şi 2 spaţii comerciale. Tânărul conduce o maşină Lada fabricată în 1979, deţine o colecţie de artă de 150.000 de euro, cărţi, reviste, albume, vederi de 15.000 de euro, dar şi obiecte de decor de 12.000 de euro.


Vlad Nedelcu a declarat venituri de 14.000 de lei din funcţia de asistent al Universităţii „Petre Andrei”, de 11.000 de lei de la Primăria Iaşi şi de 5.000 de lei de la o firmă la care e consilier juridic.

Şi alţi colegi din Consiliul Local de-ai lui Nedelcu se pot lăuda că duc o viaţă fără griji. Alţi doi membri PSD, Florin Boca şi Paul Boişteanu şi-a ridicat anul trecut vile, în timp ce viceprimarul Radu Botez, membru ALDE, a primit moştenire un teren de peste 14 hectare, într-un sat din judeţul Vaslui.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite